O café

 • O Café
 • Weerdsingel WZ 8
 • Utrecht
O café
o cafe brood

Wat hebben een communicatiebureau, flexplekken en een koffie-en-sandwhich shop in gemeen? Meer dan je in eerste instantie zou denken. “O-bureau, O-plek en O-café draaien allemaal om het verbinden van mensen”, aldus founding partner Hans Blauwendraat. Wat vroeger een aardappelpakhuis was is tegenwoordig O-bureau. Doordat er ineens ruimte binnen het pand vrijkwam ontstond de mogelijkheid om eindelijk ook “iets met eten” te gaan doen, een droom die al langer bestond. En dus gingen ze bij O op zoek naar het beste van het beste, maar “dat was ook vooral superleuk om te doen”, vertelt Hans.

Brood van Vroeg

Het brood komt bij Vroeg uit Bunnik vandaan, de kaas van kaasboerderij De Ossewaard, het vlees van een lokale biologische slager en ook de koffie kent een bijzonder verhaal. De koffie van Moyee is een echte fairchain koffie. Niet alleen zijn de arbeidsomstandigheden beter en krijgen de boeren een betere prijs, 50% van de rest van de keten vindt ook in Ethiopië plaats, waardoor de lokale bevolking meer profiteert. Ook verkopen ze er de bekroonde, fairtrade Madecasse chocolade. Fair en lokaal vind je in het gehele concept van O terug.

O cafe o café interieur

Je kunt er terecht voor koffie en boterhammen om daar te nuttigen of om mee te nemen. Je kunt niet alleen de boterhammen van Vroeg kopen, je kunt er ook hele broden voor thuis meenemen. Wij zijn al fan van de broden van Vroeg, dus fijn dat we die nu ook om de hoek kunnen krijgen. Let ook vooral op de vintage meubels in de shop, alles wat je ziet is afkomstig van Lovt en voorzien van een prijskaartje. Ook vegans kunnen hier terecht. De koffie is verkrijgbaar met sojamelk en ze verkopen bijvoorbeeld Nice cream en Professor Grunschnabel ijs.

Lovt

 

Eindoordeel O Café

Eindelijk kun je ergens in Pijlsweerd leuk ontbijten en lunchen. Topkwaliteit spullen en een laid-back sfeer. Op het terras zou ik zelf niet echt gaan zitten, maar er binnen een lekkere no-nonsense “stoere” boterham met rosbief en truffelmayo met een muntthee drinken is zeker een aanrader. Voor mooie en inspirerende verhalen over fair eten ben je hier ook aan het goede adres

O café, Weerdsingel WZ 8, Utrecht, www.o-utrecht.nl

Pluspunten

 • Topkwaliteit producten
 • Veel lokale en/of fair producten
 • Een winkeltje waar je dingen voor thuis kunt kopen
 • Aardige, gepassioneerde mensen
 • Opties voor vegans en mensen met een glutenintolerantie

Minpunten

 • Niet op zondag open
 • Terras zit niet echt op een sfeervolle locatie (aan een druk kruispunt)
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

3 reacties op “O café

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *