Opium

Opium

Update 2017: Opium is inmiddels gesloten en is ‘Tiger Mama’ geworden

Er zijn heel veel keukens die ik kan waarderen en ik zou moeilijk de rest van mijn leven slechts één cuisine kunnen eten. Toch heb ik wel een lichte favoriet: fusion. Het allerlekkerste vind ik Aziatisch eten met een Europese twist. Een van de redenen dat ik Australië zo geweldig vind (lekker eten, mooi weer, fijne mensen, what more can you wish for?!). Het eten in Opium komt hier dichtbij in de buurt. Moderne Aziatische gerechten, vaak met een Europese ‘twist’. Ik kom er dan ook regelmatig en zou zelfs zo ver willen gaan dat het één van mijn favoriete restaurants in Utrecht is. Dit keer was het nóg leuker dan normaal, want vriendlief en ik gingen ter ere van ons 2,5-jarig jubileum en, omdat hij dat had gezegd bij het reserveren, werden we door de bediening verrast met een ijsfontein.

Opium Utrecht

In mijn studententijd ging ik regelmatig naar Opium voor de cocktails. Ze hebben hier heerlijke cocktails die ook nog eens superbetaalbaar zijn! Vandaag gingen we niet voor de cocktails, maar voor het 4-gangendiner bestaande uit een tom ka kai soep, tonijntartaar, heilbot met tempura garnalen en een five spice brownie met witte chocolademousse en sterfruit. Stuk voor stuk heerlijke gerechten. Het dessert had alleen net even iets minder groot gemogen (nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen!!). De brownie was namelijk heerlijk, maar wel erg machtig. Ook had er net een tikkeltje meer five spices in gemogen.

Pluspunten

+ Zeer smakelijk modern Aziatisch eten
+ Moderne Aziatische inrichting
+ Centraal gelegen
+ De binnentuin: erg fijn in de zomer en in de winter is deze overdekt en verwarmd
+ Keuze uit à la carte en een menu
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
+ Attent, ik kreeg een ijsfontein omdat mijn vriend bij het reserveren had gezegd dat het ons jubileum was

Minpunten

– Bediening was aardig, maar niet erg kundig
– Opium serveert geen lunch, je kunt er dus enkel voor het diner terecht
– Geen hele verrassende combinaties

Eindoordeel

Opium is een informeel, modern Aziatisch restaurant waar je heen kunt gaan met zakenrelaties, familie, vrienden of je lover. Het interieur is modern Aziatisch, evenals het eten. Je vindt er invloeden uit Japan, China en Thailand en een beetje uit Europa. Reserveer een plekje in de binnentuin!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.