Restaurants Lissabon: hier moet je eten!

  • Lissabon
Restaurants Lissabon: hier moet je eten!

Wij trokken een week naar Lissabon en ontdekten daar een aantal hele fijne food hotspots. Hoe we dat deden? TripAdvisor, de oude vertrouwde LonelyPlanet onder de arm, het boek ‘Where chefs eat’, tips van collega foodbloggers en een dosis mazzel. Ja, mazzel hadden we zeker, want we hebben echt veel leuke tentjes ontdekt!

Ben je weleens in Lissabon geweest? Wat is jouw favoriet?

Sommelier

wijn van de tap bij Sommelier
80+ wijnen per glas gecombineerd met goed eten. I am a sucker for technology en dit restaurant heeft hele mooie technologie: ze tappen de wijn als het ware. Je kunt hier dan ook kiezen uit veel verschillende wijnen. Op de menukaart hebben ze de wijnen ingedeeld in categorieën wat de foon & wine pairing een stuk gemakkelijker maakt. En weet je het niet zeker? Voor +/- 1 euro krijg je een proefglas. Overigens kunnen de rode wijnen in de tientallen euro’s per glas lopen, dus let goed op en neem een redelijk gevulde portemonnee mee. Sommelier, Rua Telhal 59, Lisboa.

Bistro 100 Maneiras

Lekker luxe dineren. Er is een 100 Maneiras restaurant waar je een verrassingsmenu van 9 gangen voorgeschoteld krijgt en deze bistro waar je zelf kiest. Wij gingen voor een DIY tuna tartaar en een ossenhaas tataki. Leuk om heen te gaan als je luxe wilt dineren! Bistro 100 maneiras, Largo da Trindade 9, Lisboa.

Pasteis de Belem

Pasteis de Belem
Wij namen de proef op de som, zijn de échte Pasteis de Belem écht lekkerder dan de Pasteis de nata? Wat ons betreft wel! Bij deze patisserie is de korst flaky, zoals het hoort en de vulling lekker romig! Laat je niet afschrikken door de rij. Men is hier erg efficient, dus je bent alsnog snel aan de beurt. Pasteis de Belém, Rua de Belém nº 84 a 92, Lisboa.

Lisboa tu e eu

Goed en goedkoop. Dit tentje moet je echt even weten te vinden (in de buurt van Castelo Sao Jorge) en is piepklein. De Colombiaanse eigenaar maakt alles zelf en zet je o.a. vers gemarineerde sardines en een heerlijke oktopus voor! Lisboa Tu e Eu, Rua Adiça 58, Lisboa.

Can the can

Blikjes of beter gezegd ingeblikt voedsel is echt een ding in Portugal. Je vindt er dan ook winkels die alleen maar sardines in blik verkopen. Can the Can heeft er zijn USP van gemaakt. Niet alles komt uit blik, maar wel een aantal dingen, zoals de sardientjes. Ook dienen ze het eten leuk op, als het kan in een blikje! Favoriet bij ons: gegrilde octopus op een bedje van spinazie. Can the Can, Praça do Comércio 82, Lisboa.

Mercado Da Ribera

Mercado da Ribeira
Het Portugese antwoord op de Markthal. In deze hal vind je enkele tientallen stands en in het midden tafels waaraan je kunt eten. Tip: ga er heen voor de lunch, doordeweeks. ‘s Avonds en in het weekend is het vaak mega druk! Enkele van onze favorieten zijn Marlene Vieira, Tartar-ai en Henrique sa Pessoa.

Bij Mercado da Ribeira hebben ook diverse sterrenchefs dependances, dus je kunt ook voor een leuke prijs kennis maken met het eten van deze chefs!

Mercado da Ribeira, Av. 24 de Julho 49, Lisboa.

Een van onze twee favoriete ijstentjes in Lissabon. Een van de beste pistache ijsjes die we ooit proefden! Ook vegans en mensen met een lactoseintolerantie kunnen goed terecht bij Mú. Ze hebben een ruime keuze lactocevrij ijssmaken. Naast deze ijssoorten ook veel andere originele smaken zoals vijgen en avocado-limoen!

IJs voor iedereen!

Mú, 2 vestigingen waaronder: Campo dos Mártires da Pátria 50, Lisboa.

Davvero

De andere favoriete ijswinkel in Lissabon. Veel keuze en goed ijs! Davvero, Praça São Paulo 1, Lisboa.

Buiten Lissabon:

Borda d’agua

(Costa de caparica)
DSC_0234
Ben je in Lissabon en wil je naar het strand? Costa de Caparica is een half uurtje rijden en is een parelwit strand met een helderblauwe zee waar veel locals heen gaan. Bij Borda d’Agua kun je parasols en bedjes huren én goed eten. Lekkere broodjes, een kust aan verse fruitsapjes en bijvoorbeeld een halve kreeft! Borda d’agua, Praia da Morena s/n, 2825 Costa da Caparica.

Bistro na guia

(Cascais)
Bistro na guia
Wat ons betreft is dit het allermooiste plekje van Cascais. Ver weg van de hordes met toeristen is hier een prachtige baai met een gebouwtje met kleine boetiekjes en dit restaurantje wat we vonden in ‘Where chefs eat’ Ik denk dat dit de grootste verrassing van de vakantie was. Met een uitzicht wat zo fantatstisch is, dachten wij dat het eten vast ontzettend zou tegenvallen. Niet is minder waar. Onze crepe met kip en kaas en makreelsalade waren heerlijk! Dit alles voor een zeer schappelijke prijs. De kok, tevens eigenaar, runt de tent met zijn vrouw en nichtje en gaat elke dag naar de markt voor de meest verse ingrediënten. Zei zijn baan in de marketing vaarwel om zijn droom na te jagen.
Bistro na guia, Casa da Guia, Av. Nossa Senhora do Cabo 101, Cascais.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

5 reacties op “Restaurants Lissabon: hier moet je eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *