Een dagje door Rotterdam op de e-bike

  • Rotterdam
  • Rotterdam
Een dagje door Rotterdam op de e-bike

Afgelopen week deed ik samen met collega-bloggers een terrassentour door Rotterdam. Met de e-bike verkenden we de restaurants van de Dudok group. Maar liefst 7 stuks + 1 in de maak. Kijken jullie mee naar het fotoverslag van de dag?

Eerste keer op een e-bike

We haalden allereerst ons vervoersmiddel voor de dag op: een e-bike. Ik had er nog nooit op een gezeten en was verbaasd hoe hard je er mee gaat. Ik besloot de motor uit te zetten, goed voor de lichaamsbeweging zullen we maar zeggen ;-).

e-bikes Spiked

De eerste stop: Dudok voor de befaamde appeltaart! Een lekker royale punt, zoals je ziet.

dudok appeltaart

Rotterdammers gaan naar de ‘mart’ en niet naar de ‘markt’. Bij Mart Café, in de Martkhal aten we Dutch tappies (tappas + happies). De glaasjes die je ziet zijn Hollandse jenever. Al het eten bij Mart Café is van Hollandse bodem, denk aan geitenkaasbitterballen, roggebrood met eiersalade, Rotterdamse worst en Amsterdamse uitjes.

mart rotterdam

Op naar het mooie Kralingen voor de volgende stop: K&B. Staat eigenlijk voor Kantine & Biertuin, maar wordt door de lokale bevolking vaak Kip & Bier genoemd. Kip, bier en slow BBQ is wat men hier eet. Jerrel de ‘barbecue-koning’ geeft een demo.

DSC_1479

En natuurlijk zijn wij niet te beroerd om te proeven.

DSC_1483

Prosecco en een hele fijne pizza bij Vicini, eveneens in Kralingen.

DSC_1490

Niet alleen een fijn terras, maar ook binnen mag je niet missen!

DSC_1496

Mijn favoriete plek deze tocht: De Harmonie. In de binnentuin worden we opgewacht met een lekker verfrissende mocktail. Erg welkom aangezien het kwik inmiddels tot boven de 30 C is gestegen!

DSC_1505

Bij Quartier du Port nemen we een kijkje in de keuken, het hotel en in de kookstudio.

DSC_1509

Oeps, verkeerde kant. Dít is niet wat Café Rotterdam leuk maakt, het uitzicht. Moe maar voldaan keken we uit op de Erasmusbrug en dronken we een verkoelende gin tonic. Tijd om naar huis te gaan. Mét een volle goodiebag en een Dudok appeltaart!

DSC_1514
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Een dagje door Rotterdam op de e-bike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *