Schatje patatje

 • Schatje Patatje
 • Ferdinand Bolstraat 48
 • Amsterdam
Schatje patatje

Deze zoete aardappel frites en de jalapeño feta saus smaken naar meer. Tot snel, Schatje patatje!

Een gezonde snackbar. Of nouja, een gezondere snackbar. “Het blijft fastfood, maar we willen een gezondere keuze aanbieden.” Toen Toon en Sophie nergens lekkere zoete aardappelfrites konden vinden, besloten ze zelf een snackbar te openen. “Maar dan niet zo een met van van dat witte TL-licht.” Nee, het werd een gezellige snackbar waar je net als normaal gewoon kunt afhalen, maar waar je ook kunt zitten even even kunt eten. De stoere houten tafels hebben gaten. Huh? Ja, hartstikke handig want daar kun je dus je puntzak frites in kwijt! Verder is het ruim en fris met veel hout, wit en plantjes.

interieur schatje patatje

De frites blijven frites dus echt gezond zou ik ze niet willen noemen, maar ze zijn wel gezonder dan de meeste andere snackbar opties en bovendien gewoon heel erg lekker. Zoete aardappels die grof gesneden zijn, met een dun laagje coating in een zo gezond mogelijke frituurolie. De zoete aardappels komen uit Spanje, want biologisch vonden de eigenaren belangrijk én er is nogal wat geëxperimenteerd met de perfecte aardappel en het perfecte recept.

Zelfgemaakte sauzen

Bij de zoete aardappel frites kun je allerlei sauzen krijgen. Alle sauzen zijn ook zelfgemaakt en gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten. De absolute hardloper is de jalapeño feta saus en wij snappen wel waarom. Deze saus is zoooo heerlijk. Vooral in combinatie met de zoete aardappel frites.

Herkenbaar

Van de frites vind ik het overigens leuk en vooral ook lekker dat deze nog heel erg herkenbaar is. Hij heeft nog flink wat ‘bite’ en, in tegenstelling tot reguliere frites, echt maar een dun frituurlaagje. Om te drinken zijn er diverse sappen en frisdranken, uiteraard ook weer allemaal bio.

Jammer is dat er behalve de zoete aardappelfrites (en inmiddels spruitjesfrites) geen snacks bij te verkrijgen zijn, maar zo blijkt, daar zijn ze wel heel druk mee bezig.

Rompertjes

Intussen babbelen we gezellig met de eigenaar en krijgen we een canvas tas met het originele Schatje patatje logo mee voor thuis. Er zijn zelfs rompertjes met het logo te koop! En helaas, toen bereikten we het laatste frietje, de bodem van de puntzak. Deze frites en de jalapeño feta saus smaken naar meer. Tot snel, Schatje patatje.

DSC_0726

Pluspunten

 • heerlijke frites met een beetje 'bite'
 • de jalapeño feta saus MOET je proberen
 • sfeervolle snackbar zónder TL-verlichting
 • vriendelijk personeel
 • zeer schappelijke prijzen
 • goed bereikbaar

Minpunten

 • geen snacks voor erbij (maar daar wordt aan gewerkt!)
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Schatje patatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *