Shanghai Bistro

  • Shanghai Bistro
  • Van Woustraat 110
  • Amsterdam
Shanghai Bistro

Casual shared dining restaurant wat veel potentie heeft. Nu nog een wat uitgebreidere, veelzijdigere kaart!

“Not made in China”, dat is de tagline van Shanghai Bistro. Met andere woorden: het is Aziatisch, maar geen traditionele Aziatische gerechten. Aziatische gerechten met een twist, fusion.
De verwachtingen waren hooggespannen. Helemaal toen ik las dat een deel van de crew afkomstig is van Michelinsterren-restaurant Bord’eau.
Op de Van Woustraat in De Pijp, vind je dit kleine, knusse restaurant. Leuk zijn de details op de muren, een set hilarische posters (ik vond ze in ieder geval knap grappig, haha!)

menu Shanghai bistro

De kaart

De kaart is op dit moment heel klein, maar er werd ons verteld dat daar binnenkort verandering in komt. Zo komen er desserts op de kaart en meer vega opties. Toen wij vertelden dat we geen varkensvlees aten, bleven er op zich nog wel dingen over, maar voor ons idee wel veel van hetzelfde. Veel gefrituurd en dezelfde soort dressing. Bij de eerste gang vonden we dat helemaal niet erg. Sterker nog, het was hartstikke lekker, maar als je vervolgens veel gerechtjes hebt die allemaal min of meer hetzelfde smaken, word het een beetje eentonig. De mosselen in zwarte bonensaus waren wat dat betreft een welkome afwisseling. Overigens waren de bao’s heerlijk fluffy en zacht en met de knapperige, gefrituurde kip of vis heel goed.

Eindoordeel

Oké, dus de kaart zelf is nog wat eentonig, de smaak zelf is echt meer dan prima! Je kunt merken dat men gewend is op hoog niveau te koken. De smaken en structuren kloppen gewoon. Tel daar een uitstekende service bij op en je hebt een casual shared dining restaurant wat veel potentie heeft. We komen graag een keertje terug als de kaart weer wat verder uitgebreid is!

Aziatische mosselen Shanghai bistro gefrituurde garnalen
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Shanghai Bistro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *