Eten & sightseeing in Soller (Mallorca)

  • Mallorca
  • Balearen, Spanje
  • Soller, Mallorca
Eten & sightseeing in Soller (Mallorca)

We waren beiden nog nooit op een Spaans eiland geweest, dus zowel de Canarische eilanden als de Balearen waren voor ons onontdekt terrein. De Balearen trokken ons meer, waarbij we twijfelden nog even tussen Formentera en Mallorca, maar kozen uiteindelijk voor Mallorca. Er waren hier meer opties qua accommodatie en het is een stuk groter. Wat ons betreft dus ideaal voor een weekje. Ons hotel (Es Port) lag in Puerto de Soller, aan de haven. Wat mag je nou niet missen in de omgeving van Soller Mallorca?

Café Sa Fonda (Deía)

We kregen van een local de tip om hier heen te gaan. Een echt ‘hole in the wall’ locatie, want je zou er zo langs lopen. Van buiten lijkt het namelijk niks. Maar, ga omhoog met het trappetje en er wacht je een heel mooi en relaxed terras. Volgens degene van wie de de tip kregen kun ej hier ook regelmatig celebs spotten, zowel Spaans als uit Hollywood, juist vanwege de ongedwongen sfeer. Een menu heeft men hier niet. “Ik ben het menu”, zei de barman triomfantelijk terwijl hij ons een verfrissende huisgemaakte limonade aanraadde.

Restaurant Bens d’Avall (Soller)

bens d'avall

Kijk naar het uitzicht. Need I say more? Je moet een goedgevulde portemonnee meenemen om hier te kunnen eten, maar dan heb je wel het mooiste uitzicht van het hele eiland misschien wel.

Cooperativa Bartlomeu (Biniaraix)

Lokale boeren laten hun spullen hier bij de Cooperativa verkopen. Je kunt er onder meer wijn, jam, olijfolie en fruit kopen. Alles onder één dak en bovendien voor de beste prijs die mogelijk is. Wij gingen voor onder meer de olijfolie uit Soller, Mallorcaanse wijn en tomatenjam uit de Soller regio.

Eco Vinyassa (Biniaraix)

In het gehele gebied rondom Soller ruikt het buiten lekker. Naar citrusvruchten, want die groeien hier veel. Ga naar Eco Vinyassa om citrusfruit in de boomgaard te zien groeien én om er meer over te leren. Voor € 10,- kun je een rondleiding nemen door de boomgaard en lees je al lopende meer over de vruchten. In het midden ergens krijg je verkoeling in de vorm van ijskoud water en sinaasappels. Op het einde krijg je een traditioneel Mallorcaanse lunch: pa amb oli met verse jus d’orange. En als souvenir krijg je een kilo biologische sinaasappels/citroenen mee naar huis.

DSC_0063 pa amb oli

Restaurant Kingfisher (Puerto de Soller)

Loop helemaal naar het einde van de baai in Puerto de Soller, wanr daar tref je Kingfisher aan. Alles klopt hier: relaxte bediening, goede sfeer, mooie tafelaankleding, huisgemaakte limonades, vers en lekker eten. Voor een heelijk 3-gangen diner waarbij alles overduidelijk zelf gemaakt was (o.a. kabeljauwkroketten, gegrilde zeebaars met couscous en een tiramisú met maanzaad betaalden we slechts € 15,90. Met stip mijn favoriete restaurant in Soller!

Mallorca Kingfisher Mallorca Kingfisher 2

Fet a Soller (o.a. Puerto de Soller)

Ook Fet a Soller verkoopt lokaal geproduceerd eten zoals jam, olijfolie en flor de sal. Ideaal om bijvoorbeeld eet souvenirs te scoren.

Tram Soller – Puerto de Soller

Met het trammetje van Puerto de Soller naar Soller en weer terug. Goedkoop is het niet (€ 5,50 per persoon, per rit), maar het oude trammetje is wel een ervaring!

DSC_0203 DSC_0188

Boottocht Puerto de Soller – Sa Calobra

Wow, wat is de zee hier helder azuurblauw. Ga vooral voor een van de kleinere bootjes, die kunnen namelijk de ‘calas’ (inhammen) ook in varen. De boten stoppen vaak ook onderweg zodat je er even kunt zwemmen en snorkelen!

sa calobra
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

3 reacties op “Eten & sightseeing in Soller (Mallorca)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *