Stedentrip Glasgow: de leukste restaurants, bars & must-eats

  • Glasgow
  • Glasgow
Stedentrip Glasgow: de leukste restaurants, bars & must-eats

De laatste tijd ben ik helemaal into de serie Outlander op Netflix. 2 jaar terug waren we in het prachtige Schotland, maar elke keer als we die serie kijken, wil ik weer terug. Naar Glasgow bijvoorbeeld. Glasgow is de tweede grootste stad van Groot-Brittannië en de grootste stad van Schotland. Naast dat het een prachtige stad is om historisch te verkennen, met veel geschiedenis, is het een stad waar je als foodie zeker heen moet!

Het bekijken waard in Glasgow

We gaan het zo uitgebreid over lekker eten en drinken hebben, maar als je er dan toch bent….

Om met de must sees te beginnen: ga zeker naar Kelvingrove Art Gallery and Museum. Het gebouw zelf is de moeite waard, maar ook de gevarieerde collectie die je hier vindt. Het ‘Central Park’ van Glasgow is Kelvingrove Park. Groot, groen en altijd vol activiteiten. Naar het Riverside Museum wil je waarschijnlijk alleen al vanwege het toffe exterieur, in de vorm van een golvende rivier.

Kijk op straat vooral om je heen, overal vind je de prachtige oude gebouwen die de stad zo kenmerkend maken. En, loop daarbij niet zomaar langs de kleine steegjes. Er zijn er veel die de moeite waard zijn. In The Hidden Lane in het hippe Finnieston bijvoorbeeld loop je tegen felgekleurde façades aan, shop je in unieke winkels en vind je een schattige tearoom als je wel een versnapering kunt gebruiken.

Glasgow restaurants

Naast heerlijk slenteren leent de stad zich prima voor een culi trip. Als je aan Schotland denkt, denk je wellicht aan haggis en whiskey, maar er is veel meer dan dat. In Glasgow vind je voor ieder wat wils. Van heerlijke Schotse whisky tot high end Schotse cuisine. En van bijzondere internationale gerechten tot een klassieke haggis. Je vindt er bovendien veel leuke tearooms en hippe koffietentjes. Glaswegians (zoals de bewoners heten) zijn dol op een goede bak koffie!

De leukste restaurants van Glasgow volgens locals

Er is meer dan genoeg keuze in Glasgow als je van lekker eten houdt. Of je nu voor simpel gaat, of avontuurlijk. Voor fine dining of een snelle hap. Van vegan tot vlees, you’ve come to the right place. De Schotse cuisine kenmerkt zich door de ingrediënten die je hier lokaal vindt: rundvlees, zalm en schelpdieren. Probeer ook vooral kreeft, shortbread, gin en havermoutpap hier. Waar je dat dan precies moet eten? Wij maakten een aantal lijstjes voor je: een voor als je chique uit eten wil en een voor wat meer casual.

Fine dining

Ox and Finch

Echt een must als je in Glasgow bent. Kleine gerechtjes, een open keuken en een fusion van topklasse Schotse producten met een Mediterrane invloed.

Ubiquitous Chip

Ook dit restaurant gaat voor Schots met een twist. Je kunt kiezen tussen eten in de vriendelijk geprijsde brasserie of eten in de prachtige binnentuin met een wat exclusievere kaart.

The Corinthian

Alleen al voor het te gekke interieur wil je hier geweest zijn. Denk aan wit, goud, over the top, oud en licht. Het eten is ook zeker de moeite waard! Je vindt hier onder andere ‘Sunday Roast’ afternoon tea, cocktails en meer. Voor elk moment van de dag dus!

Two Fat Ladies at The Buttery

Stap hier binnen en het is alsof je naar een hele andere tijd gaat. Denk aan veel houtwerk, maar ook aan personeel die je in kilt komen bedienen. Je vindt hier bijvoorbeeld lekker lokaal seafood op de kaart. 

Stravaigin

Goed en origineel eten, veelal geïnspireerd op Schotse klassiekers, zoals de haggis hieronder.

haggis eten

Lekker uit eten voor weinig

Hanoi Bike Shop

Van de eigenaar van The Ubiquitous Chip. Hier eet je Vietnamees streetfood. Naar verluidt is Beyonce hier ook gespot tijdens haar UK tour!

Porter & Rye

De ingrediënten zijn hier zo veel mogelijk lokaal. Een plek voor de vleesliefhebbers. De vleeswaren schijnen hier geweldig lekker te zijn.

Julie’s Kopitiam

Voormalig Masterchef deelnemer Julie kookt Maleisische familierecepten met groot succes. Hier eet je onder andere roti canai.

A’challtainn

De Gaelic naam is niet makkelijk uit te spreken, wel makkelijk is het om hier je oog op een heerlijk gerecht te laten vallen. Vlees, vega of vis!

Brutti compadres

Schots met een Mediterrane twist. Denk: haggis kroketten

Saramago cafe

Vegan eten in het Centre for Contemporary Arts. Goede smaak combinaties, vegan fusion food. Boven vind je een DJ en lekkere biertjes van de tap.

Singl-end

Leuk voor een goede kop koffie, brunch of lunch! Denk aan eieren op verschillende manieren bereid, wentelteefjes en croque monsieurs. 

IJs eten

Loop & Scoop

Hier kun je terecht voor churros én ijs. Al dan niet samen. 

Big LicksBe

IJs, maar ook cookie dough, donuts en alles wat zoet is.

De leukste bars van Glasgow

Glasgow betekent ook whisky, gin en bier. Een bezoek aan een of meerdere pubs is dan ook een aanrader! Ga naar Tennent’s Brewery, een lokale brouwerij. Horsehose, de langste bar van Europa. Of probeer favorieten The Pot Still, The Bon Accord, The Ben Nevis en The Lismore Bar eens.

Naar Glasgow vliegen

Ben je enthousiast geworden? Voor € 99,- vlieg je al met KLM naar Glasgow in 1 uur en 30 minuten, rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Glasgow airport. Nóg meer reden om meteen te boeken, zou ik zeggen ;-).

Ook een paar dagen naar het verrassend leuke Glasgow? Boek via KLM je vlucht en bekijk People Make Glasgow voor nog meer tips en inspiratie voor je stedentrip.  

Advertorial – i.s.m. KLM & Glasgow Tourism

 
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *