Stedentrip Nice: 15 dingen je kunt doen!

  • Nice
  • Nice
Stedentrip Nice: 15 dingen je kunt doen!

In Europa is zoveel moois te zien. Neem bijvoorbeeld een stad als Nice. Voor minder dan 100 euro vlieg je naar deze Zuid-Franse stad aan de Côte d’Azur. Mijn tip om goedkoop naar Nice te vliegen: gebruik Google Flights, dan kun je precies zien welke dagen goedkoop zijn.

Heb je je ticket geboekt en een accommocatie geboekt, wat doe je dan zoal tijdens een stedentrip Nice? Wij reisden onlangs 4 dagen naar deze stad en kunnen je vertellen dat er genoeg te doen, zien én eten is. Zowel binnen Nice zelf als net daarbuiten. Nice ligt vlakbij Monaco en Italië en is daarom een hele goede uitvalsbasis om meer in de buurt te gaan verkennen.

Pierre Herme macarons
Ook Pierre Hermé heeft een vestiging in Nice. Pierre maakt naar verluidt de lekkerste macarons ter wereld. Wij zijn in ieder geval fan!

Stedentrip Nice: in Nice

Er rijdt een tram in Nice, maar eigenlijk is alles goed te voet te doen binnen deze stad. Er rijden overigens ook Uber taxi’s. Handig als je bijvoorbeeld vanaf het vliegveld komt. Vaak rijdt er ook een trein, maar houd er rekening mee dat er in Frankrijk regelmatig wordt gestaakt in het OV!

  1. Het kasteel en het bijbehorende park (Parc du Château). De waterval in het park is niet erg spectaculair, maar het uitzicht vanaf het kasteel is zeker de moeite waard. Je kunt boven komen met de trap, maar als het redelijk of goed weer is kun je ook met de lift omhoog.
  2. Langs de boulevard lopen (Promenade des Anglais)
  3. De Bloemenmarkt (Marché aux fleurs). Hier vind je dagelijks een markt met niet alleen bloemen, maar ook kruiden, zepen en mooie groentes. In de buurt van dit plein vind je ook fijne steegjes met winkeltjes en restaurantjes.
  4. De haven waar je je kunt vergapen aan luxe yachts. Je kunt ook zelf boten huren of meegaan met een excursie op een boot.
  5. Het oude centrum (Vieille Ville) met straten als Avenue Jean Medicin, Rue Paradis en het Garibaldi Plein. Het is prima toeven hier en uiteraard shop je in Nice de meest prachtige spullen!
  6. Macarons eten bij Pierre Hermé in Galleries Lafayette. Okay, Pierre Hermé HQ zit in Parijs, maar door heel Frankrijk zitten er dependances. Waaronder in de Galleries Lafayette in Nice. En ja, daar kun je niet voorbij lopen, toch? Naar verluidt de beste macaronbakker ter wereld. Onze macaron tips: Isphahan, Mogador en Pistache.
  7. Heerlijk Frans eten bij Le Boudoir. In Nice kun je op diverse plekken heel goed eten, maar dit restaurant stak er voor ons toch wel met kop en schouders bovenuit. De klassieke Franse keuken met een moderne twist op zeer goede manier klaargemaakt én gepresenteerd.
  8. Pains au chocolat & verse croissants halen voor ontbijt bij je lokale bakker. Want Franser dan dat kan het haast niet. Ga bijvoorbeeld naar Malongo voor een topkoffie.
delicatessen op de bloemenmarkt in Nice
De Italiaanse invloeden zijn overal in Nice merkbaar, bijvoorbeeld op de markt.

In de buurt van Nice (voor als je 3 of 4 dagen hebt)

Als je een auto huurt (en dat kan al voor een paar tientjes per dag) of je gaat lekker met de trein, dan kun je nog een heleboel andere plaatsen bezoeken in de buurt van Nice die de moeite waard zijn.

  • Monaco – zien en gezien worden en snelle auto’s.
  • Menton – leuk om, als de door Monaco heen bent gereden, te stoppen en even aan de boulevard een drankje te doen. Je ziet hier van alles voorbij komen, maar vooral hele dikke auto’s. Toch zijn de terrasjes verrassend betaalbaar.
  • Èze – een beetje toeristisch, maar wel leuk om te zien. Een stad waar je winkeltjes en restaurants hebt (waaronder een 2-sterren restaurant waar je alleen met een flink gevulde portemonnee heen kunt) en diverse kasteeltjes met mooie uitzichten. Ook bekend vanwege de parfums.
  • Apricale (IT) – een piepklein bergdorpje met lekkere restaurants. Als je dan hier bent, ga dan vooral eten bij Ristorante Apricale da Delio voor geweldig lekker Italiaans eten (denk konijnenstoof, geitenstoof of pappardelle al ragú cinghiale). Chef-kok Robin is half Nederlands-half Italiaans en kan me een potje koken. Bij locals geliefd op zondagmiddag.
  • Dolceacqua (IT) – een Middeleeuws kunstenaarsstadje met smalle steegjes en doorkijkjes
  • Cannes

Wat denk jij van een stedentrip Nice, hebben we je enthousiast gemaakt? Laat het vooral weten in de comments en laat ook weten wat jouw favoriete Nice hotspot is!

Vanaf het kasteel in Nice
Het uitzicht vanaf Parc du Chateau.
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *