The Gaia: smaken uit het Midden-Oosten op een verrassende manier

  • The Gaia
  • Rembrandtplein 26
  • Amsterdam
The Gaia: smaken uit het Midden-Oosten op een verrassende manier

We hadden al de nodige mooie plaatjes en goede verhalen voorbij horen komen over newbie The Gaia. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen we werden uitgenodigd om te komen eten bij dit fusion restaurant in het NH Schiller hotel in Amsterdam.

Als je binnenkomt waan je je halverwege de vorige eeuw. Op een goede manier! Chique art deco, mooie materialen en hippe, aardse kleuren. We nemen plaats in de serre van het pand vanwaar we goed uitzicht hebben op het Rembrandtplein. In eerste instantie lijkt het Rembrandtplein niet zo’n logische plek voor een mooie eetgelegenheid als The Gaia, maar we hebben tenminste voldoende om buiten te zien :-).

Saltimbocca

Smaakexplosie bij The Gaia

Qua eten is het Mediterraan/ Midden-Oosters met een Franse twist of bereiding. Het thema is ook doorgevoerd in de drankjes. De cocktails hebben dus allerlei exotische namen die tot de verbeelding spreken en ook is er ruime keuze aan mocktails. Wat te verwachten van het eten? Krachtige smaken, goed gebruik van kruiden zonder te overheersen.  Zo is er de saltimbocca met een heerlijk krachtige jus, de yingyang van tartaar en bijvoorbeeld lavas met allerlei dips. Bovendien zijn ze hier meesters in het spelen met structuren. Niet alleen de smaken an sich zijn belangrijk in gerechten, ook de structuren moeten kloppen en dat doet het hier zeker. Er wordt mee gespeeld, zoals bij de ‘curry’ die uit lagen schuim en gelei bestond.

Entertainment

Wat opvalt is dat je bij The Gaia positief verrast wordt. Niet alledaagse smaken, mooi geserveerd op precies de juiste borden. De bediening verdient hier ook een dikke pluim trouwens, goed, maar toch ongedwongen zonder te joviaal te worden. In het weekend in er vaak live entertainment. Zo staat er een dj en zijn er live optredens.  Wil je echt worden verrast ga dan lekker voor het verrassingsmenu en laat ze je versteld doen staan! Je verwacht het niet op het Rembrandtplein, maar The Gaia is zeker een plek om eens uit te testen als je een leuk avondje uit wil met goede, krachtige smaken en originele gerechten.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *