The Park

  • The Park
  • Westersingel 70
  • Rotterdam
The Park

Een mooi gesitueerd restaurant met mooi uitzicht, in het centrum van Rotterdam en goede drankspijscombinaties.

Door Leon Pagrach

Met weer wat hoop op goed weer opent restaurant The Park het terras weer en is het goed toeven in de verborgen binnentuin van het restaurant. Het nabij gelegen museum Boijmans van Beuningen heeft een groot aantal werken tentoongesteld voor de ‘gek van surrealisme’ exhibitie. The park heeft besloten hier in mee te gaan en viert van 12 tot 21 mei de Week van de Fantasie.

Bestek in een badslipper

Het restaurant viert ook de grondige verbouwing van het hotel en dat gaat bij het lunchen niet onopgemerkt. Ietwat onorthodox ligt er een kussen op het midden van de tafel en is het bestek netjes weggestopt in een badslipper. Het zeeppompje is een olijfoliedispenser geworden en in de zeepbakjes kan men de dipsauzen kwijt. Om het thema af te maken wordt een kussensloop gebruikt als servet. Het is duidelijk dat de bedoeling is om fantasierijk met bestaande items om te gaan.

Misleiding

En precies dit komt ook terug op de menukaart. Ik moet eerlijk bekennen dat het vooruitzicht van een huzarensalade, tomatensoep, een asperge speciaal, een kalfsschnitzel en een Snickers me niet enorm kon bekoren. Echter, met de supervisie in de keuken van twee sterren chef Erik van Loo (Parkheuvel) ging ik er vanuit dat hier enige misleiding plaatsvond. En zo bleek, de asperge speciaal, opgediend als frikandel speciaal, bestond uit asperges, coquille, hollandaise saus, eiwit en kreeftencoulis. Wat het gerecht in esthetiek tekort kwam, geheel in lijn met de vette snack, maakte het in smaak ruimschoots goed.

Erik van Loo - The Park
Chef Erik van Loo

Fantasie

Als fervent vleesliefhebber viel bij mij de kalfsschnitzel in positieve zin op. Een supermalse kalfshaas met champignons, geroosterde hazelnoot, knolselderij, snijboon en een paddenstoelencremesaus waren een meer dan bevredigend hoofdgerecht. Ook de Snickers leek in beleving weinig op het supersnelle tussendoortje dat je normaal gesproken uit de snoepautomaat haalt. De gebruikelijke chocolade, pinda en karamel werden aangevuld met nougat en pindakaasparfait en waren qua opmaak de simpele snoepreep ruimschoots ontstegen. Over de gehele linie was de opmaak van het eten erg mooi, iets dat je in de week van de fantasie ook mag verwachten. De tomatensoep en huzarensalade waren aardig, maar niet meer dan dat. De overige gerechten maken dit echter wel goed.

Limon-gers-o

Wat mij persoonlijk erg aansprak was de drankkeus die gemaakt werd door het Rotterdamse The Park. Er werd voor gekozen om de misschien weinig fantasierijke trend van lokale producten te volgen. Echter, de keus voor één van Rotterdams lekkerste biertjes, ‘gozer’ van Kaapse Brouwers en de limoncello op z’n Rotterdams (de limon-gers-o) vielen in bijzonder goede aarde. Ook werd ik verrast door een Madeira, waar ik persoonlijk niet bekend mee was. Dit is een versterkte, lang houdbare wijn, met als naamgever het Portugese eiland waarvan het afkomstig is en bovendien een zeer goede keus van The Park.

Overall, een mooi gesitueerd restaurant met mooi uitzicht, in het centrum van Rotterdam en goede drankspijscombinaties. Hoewel het geen michelinsterrestaurant is, en die prententie ook niet probeert te wekken, is de creativiteit (en ook prijs) van het menu te loven en is het leuk bedacht om te spelen met verwachting en opmaak.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *