Umami by Han Health Pairing

  • Umami by Han
  • Overtoom 31HS
  • Amsterdam
Umami by Han Health Pairing

Een wijnarrangement bij je eten is al decennialang populair. De laatste jaren zien we daar steeds meer een verschuiving is. Van het BOB-arrangement tot restaurants die helemaal geen wijnarrangement meer aanbieden om minder alcoholgebruik te promoten (waarbij je dus gewoon een glas wijn bij je eten kunt bestellen in plaats van bij elke gang). Food ondernemer Han Ji introcudeerde onlangs bij zijn keten ‘Umami by Han’ een geheel nieuw concept: Health pairing. Bij deze Health pairing krijg je geen alcoholische dranken bij je diner, maar een sortiment aan ‘mocktails’, bijzondere theeën en meer.

Mocktail

Elk glas ziet er bijzonder uit én heeft een verhaal. Voor dit verhaal heeft Han zijn inspiratie geput uit de Chinese leer. Zo beginnen we met een drankje met zure ondertonen die staan voor de lente. Dit drankje, in combinatie met het bijpassende gerecht wekken de eetlust op en zijn dus een ideaal aperitief. In het glas vind je een mix van onder meer mandarijnenschil, zoethout en meidoornbessen. Gang twee staat voor ‘bitter’ en betekent een mocktail met o.a. grapefruit. Het leuke is dat elke drank op een andere manier wordt geserveerd. Soms koud, soms warm. Soms is de basis een thee, de volgende keer een vrucht.

health pairing

Non-alcoholisch

Wat het bijzonder maakt, is dat het ten eerste een non-alcoholische pairing is. Fijn als je bijvoorbeeld nog moet rijden, Dry January houdt of gewoon even een avondje geen alcohol wil drinken. Waar je tot nu toe vaak tegenaan liep, is dat je dan op relatief saaie drankjes was aangewezen. Vanaf nu is dát dus verleden tijd en krijg jij gewoon een lekker en fancy drankje. Zelf ben ik helemaal geen grote drinker en vind ik het fijn om als ik uit eten ga ook iets lekker feestelijks zónder alcohol te drinken. Daarnaast is de Health pairing een gezondere keuze die zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. Op deze manier kun je ultiem van alle smaken genieten én begin je met iets eetlustopwekkends en heeft het diner een opbouw waar over na is gedacht.

Je vindt Umami by Han in diverse staden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Maastricht. Chef Han is eigenaar van meerder concepten waaronder het voormalige Han Ting (nu Zheng) en Streetfood by Han.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *