VOLT

  • VOLT eten & drinken
  • Ferdinand Bolstraat 178
  • Amsterdam
VOLT
Restaurant Volt

Mijn allereerste ‘echte’ baan was in de Pijp, in Amsterdam. Dit deel van Amsterdam heeft dan ook een speciaal plekje in mijn haart. Zodra ik in de buurt van de Ferninand Bolstraat loop, denk ik weemoedig terug aan de vrijdagmiddagborrels daar.

Dit keer liep ik, samen met vriendlief, over de Ferninand Bolstraat om te gaan eten bij VOLT. Een aantal weken geleden hebben ze een volledige metamorfose ondergaan, zowel qua interieur als qua kaart en wij mochten het resultaat komen bekijken en proeven. De wijlen Johannes van Dam beoordeelde het eten van Patron cuisinier Rick van der Meer in het ‘oude’ VOLT met een 9+. Rick is gebleven, de kaart is wat omgegooid.

Je kunt kiezen uit ongeveer 6 voorgerechten, even zoveel hoofdgerechten en 3 desserts. Voor een voorgerecht ben je tussen de €8,- en de €10,- kwijt, voor het hoofdgerecht tussen de €14 en €18,- en de desserts variëren in prijs van tussen de €7,- en €9,-. Hele schappelijke prijzen dus, vooral voor Amsterdam!

eten Volt

Het eten bij VOLT

Ik nam als voorgerecht de ‘salade VOLT’, een salade met geroosterde pompoen, kastanjecrème en geitenkaas. Jerome ging voor de vitello tonato. Beiden zagen er prachtig uit. De salade smaakte naar herfst, een heerlijke lichtzoete combi. Ook de vitello tonato was goed van smaak, fris en vol. Daarna namen we de ‘Chef’s special’ en bavette met bearnaise saus. Erbij kregen we de beroemde huisgemaakte oerfrites. Om met de frites te beginnen, wow, top! Knapperig, maar niet te vet, vol van smaak, maar niet te zout.

De ‘Chef’s special’ bestond uit Hongkong Noodles en mosselen in kokosmelk. Erg lekker, maar toch was het voorgerecht wat verrassender. Ook de bavette was lekker van smaak, lekker mals, maar had niet de ‘wow-factor’. Na de twee gangen zaten we redelijk vol en deelden we een dessert. Aangezien we beiden chocaholics zijn, was de keuze snel gemaakt: we kregen een soort huisgemaakte mars met pinda-ijs. Dit had zeker de ‘wow-factor’ alhoewel het misschien goed was dat we het deelden, want machtig was het wel.

Drinken

DSC_0690

Mede-eigenaar Remco heeft hiervoor 4 jaar bij Heineken gewerkt en die invloed is te merken. Ze hebben 6 soorten bier op de tap en nog tig andere soorten per fles. Het leuke is dat hij heel gepassioneerd kan vertellen over deze soorten bier en het verhaal erachter. Zoals bij de ‘Brew dog’ die wij bestelden. Zelfs ik, die niet van bier houd, vond dit biertje goed te doen ;-). Wat ze ook hebben, is bijzondere frisdrank. Onder meer van het hippe Berlijnse merk Wostok. Zo nam ik een frisdrankje met dadels en granaatappel. Verrassend lekker! Ik ben normaal niet zo van de frisdranken, maar zoals Jerome zei: “dit is een frisdrank voor volwassenen.” Bestel ook vooral na het eten een theetje, je zult blij verrast zijn. Je krijgt namelijk een carrousel van de Teabar met allerlei heerlijke losse theeën die je zelf kunt scheppen in je zeefje.

Interieur

Interieur Volt eten bij volt

Het interieur is erg hip, maar op een goede manier. Het past perfect in de Pijp. Industrieel, maar tegelijkertijd knus en gezellig. Het is dan ook niet gek dat op een woensdagavond zowel het restaurant zelf als de bar helemaal vol zaten! De verbouwing van Volt is uitgevoerd in samenwerking met een Berlijns bureau (Woodies aT BerLin). Woodies aT BerLin is gespecialiseerd in het bouwen van interieurs van de mooiste woonschepen. Het interieur is dan ook stoer, met veel natuurlijke materialen en robuuste lampen.

Pluspunten / minpunten

+ Gezellig interieur
+ Gepassioneerde gastheer
+ Veel en bijzonder keuze in bier en frisdranken
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
+ Mooie ingrediënten
+ 7 dagen per week open
+ Gerechten worden leuk opgediend
+ Thee van de Teabar
– Hoofdgerechten waren qua smaken niet zo verrassend
– Minder geschikt als je echt met z’n tweeën wil eten of een privé gesprek wil voeren, omdat de tafels dicht op elkaar staan

Eindoordeel VOLT

Een aanrader als je een knus, gezellig plekje in de Pijp zoekt om een bijzonder drankje te doen of lekker te eten tegen een zeer goede prijs. Ook heel geschikt als je geen zin hebt om zelf te koken en bij VOLT een hoofdgerechtje meepakt.

VOLT, Ferdinand Bolstraat 178, Amsterdam, www.restaurantvolt.nl

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “VOLT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *