Yoepz (kip & kreeft)

 • Yoepz
 • Oudkerkhof 29
 • Utrecht
Yoepz (kip & kreeft)

Yoepz maakt kreeft eten toegankelijk!

Update mei 2016: Yoepz Utrecht sluit haar deuren, maar Yoepz Amsterdam blijft geopend!

Alweer een tijdje geleden sloot Havana haar deuren. Iedereen die in Utrecht heeft gewoond kent Havana wel. Het was een begrip waar werd gedanst tot in de vroege uurtjes. Inmiddels is Havana Havana niet meer, want enkele maanden terug deed Yoepz in het oude Havana pand zijn intrede. De formule blijkt een succes, want recent opende Yoepz zijn tweede vestiging: in Amsterdam. Leuk om te weten dat Yoepz van dezelfde eigenaar als biefstukkoning Loetje is. Wij waren uitgenodigd bij de eerste vestiging, in Utrecht.

Lobster roll Yoepz

Haute cuisine is het niet, maar dat hoeft ook niet. Kip en kreeft is wat ze hier doen. Je kunt dus uit ongeveer een viertal kipgerechten en een viertal kreeftgerechten als hoofdgerecht, maar ook een aantal voorgerechten. We beginnen dan ook met kreeftbitterballen en kreeftaïoli. De kreeftbitterballen zijn een hele fijne verrassing. Dezelfde krokante buitenkant als je normaal van een bitterbal zou verwachten, maar dan met een smeuïg lichtzoete kreeftvulling. Vervolgens gaan we voor de lobster roll en de surf ‘n turf. De lobester rol is een zoet briochebroodje met stukjes kreeft en een saus.

De surf ‘n turf is een stuk gekruide kip met kreeft. Bij beide gerechten krijgen we frietjes en coleslaw. Het broodje zelf van de lobster roll vind ik erg fijn, zoet zoals een brioche hoort te zijn. De kreeft is prima, alhoewel ik hem ietwat taai vind. Een prima lobster roll, maar ik heb al weleens betere gegeten. De kip smaakt prima en we krijgen er nog een aantal sauzen bij, zoals chimichurri. De frietjes daarentegen zijn niet bijzonder en ietwat zout. Ik vind voor de prijs die je betaalt dat je echt prima eten krijgt.

Yoepz maakt kreeft heel erg laagdrempelig en toegankelijk. Waar ik dan zelf weer wat minder van ben, is van de slabbetjes die je krijgt. Maar goed, prima als mensen dat wel gebruiken.

kreeftbitterballen Yoepz

De desserts kun je hier overigens prima skippen. Ze vertellen eerlijk dat ze die extern inkopen. De chocoladetaart is vooral erg zoet en ook nog niet volledig ontdooid heb ik het idee. Ga dus vooral voor een voorgerecht en een hoofdgerecht, waarbij we vooral de kreeftbitterballen, de hele kreeft en de hele kip aanraden. Ondertussen kun je je nog even verwonderen aan hoe anders Yoepz eruit zag dan het ‘oude’ Havana. Yoepz is ook erg geschikt voor grotere groepen!

Yoepz

Pluspunten

 • Betaalbaar kreeft eten
 • Goed geschikt voor grotere gezelschappen
 • Leuk interieur
 • De kreeftbitterballen!
 • Zeer vriendelijke bediening

Minpunten

 • Sommige elementen waren vrij zout
 • Desserts waren een tegenvaller en kwamen van elders
 • Persoonlijk vind ik de slabbetjes teveel een gimmick
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *