Even voorstellen: Jerome

My Food Blog

Als je Myfoodblog al wat langer volgt, zal je de naam Jerome je niet ontgaan zijn. Als vriend van Judith doe ik veel voor het blog achter de schermen. Van meehelpen in de keuken, tot de fotografie en het bouwen van de website. Vanaf vandaag ga ik ook een actievere rol op de voorgrond spelen, door het delen van lekkere recepten en technieken.

Dat laatste is opmerkelijk, maar brengt ons meteen naar de introductie van mijzelf. Als klein jongetje wilde ik namelijk niets van eten weten. Snoep was lekker en groente was vies. Het liefst bleef ik de hele avond met hamsterwangen aan tafel zitten tot moederlief dreigde dat ik geen ‘toetje’ kreeg. In de periode die volgde ontwikkelde ik een beperkt smaakpallet. Het liefst had ik elke dag van de week een soort gerecht. Pasta op vrijdag en op zaterdag friet. Bij voorkeur ook voorverpakte ‘maaltijden’ zodat ik zeker wist dat er niets in zat wat ik niet lekker vond.

Het ligt iets genuanceerder, maar in zekere zin veranderde dit rigoureus toen ik Judith leerde kennen. Ineens werden er voor mij onbekende recepten en ingrediënten gebruikt voor alle maaltijden op een dag. Er ging een wereld voor mij open, die goed aansluiting vond bij wens om er een gezonde levensstijl op na te houden. Het regelmatig sporten deed ik immers al.

In de afgelopen jaren ben ik samen met Judith dagelijks bezig geweest met eten. Door mijn achtergrond kan ik mij heel goed inbeelden hoe een groot deel van de mensen verleid wordt door voorverpakt en –bereid voedsel, wat vaak nadelen met zich meebrengt. Weinig smaak en toevoeging van ongezonde ingrediënten zijn hier voorbeelden van. Betrap jij jezelf op gebruik van voorverpakte voeding? Ben je op zoek naar eenvoudig zelf te bereiden smaakvolle varianten van bekende recepten? Of ben je geïnteresseerd om af en toe eens iets speciaals te bereiden? Volg dan mijn berichten op Myfoodblog en laat gerust een reactie achter!

Hi, mijn naam is Jerôme. Ik fotografeer en schrijf voor Myfoodblog en onderhoud de website. Ik maak gerechten die geïnspireerd zijn op keukens uit de hele wereld. Van eenvoudig tot meer complex voor speciale gelegenheden. Hierbij houd ik van het mooi opdienen en een goed gecombineerd glas wijn. Heb je vragen over een van mijn berichten, laat gerust een reactie achter!

2 reacties op “Even voorstellen: Jerome

 • Monique Kok

  Hallo Judith
  In het Boodschappen magazine van Plus
  staat het recept Indiase ‘tosti’.
  Gisteravond heb ik dat gemaakt met een kop Indiase kerriesoep erbij. Makkelijke recept, snel en heel erg lekker!!!!
  Dank je wel voor dit heerlijke idee!
  Vriendelijke groet
  Monique Kok

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *