Aziatische hamburgers met ingelegde groenten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ultiem genieten met deze zomerse en kleurrijke Aziatische hamburgers! Je kunt natuurlijk hamburgers op de klassieke manier klaarmaken, maar het leek mij heel leuk om mijn burgers eens een Aziatische twist te geven. Dat is heel erg lekker én heel eenvoudig! Mede dankzij de sauzen van Lee Kum Kee die ik voor dit recept gebruikte. Door enkel van hun sauzen toe te voegen, kon ik heel gemakkelijk deze hamburgers op smaak brengen en creëerde ik verrassende broodjes.

Hoisin Saus

Lee Kum Kee is een Chinees merk in sauzen. Misschien ken je ze wel van de Premium Oestersaus of de Hoisin Saus. Daar kende ik ze in ieder geval al van ;-). Het Chinese merk bestaat al sinds 1888 en begon met de uitvinding van de oestersaus. Lee Kum Sheung, oprichter van het bedrijf, ontdekte dat dit een wel heel erg lekkere saus was toen hij zijn oestersoep iets te lang liet opstaan en deze helemaal indikte. Gelukkig maar, want sinds die tijd maakt Lee Kum Kee hun Premium Oestersaus. Een saus die inmiddels onmisbaar is in de Chinese keuken. Naast oestersaus zijn er ook veel andere sauzen die ze produceren. De Hoisin Saus dus die één van dé smaakmakers is in mijn Aziatische hamburgers. De lichtzoete Pruimensaus die een perfecte basis vormt voor de saus op de burgers en de heerlijk pittige Chiu Chow Chili olie vol rode peper. In totaal verkoopt Lee Kum Kee 220 sauzen in ruim 100 landen.

Eenvoudig Aziatische hamburgers maken

Dit recept maken is heel eenvoudig: je begint met het inleggen van de groenten in een mengsel van azijn en Chiu Chow Chili Olie (als je durft tenminste ;-)). Vervolgens gaan we aan de slag met het op smaak brengen van het vlees en vormen we er mooie burgertjes van. Ik heb zelf een hamburgerpers, maar gewoon goed aandrukken met de hand kan ook prima! Burgers bakken en de saus mengen en klaar ben je voor het Aziatische hamburger feest. Op deze manier kun je je tafelgenoten verrassen terwijl je weinig moeite hoeft te doen. Klinkt ideaal toch? Laat de eerste hamburgerparty maar beginnen!

Aan de slag

Ook deze Aziatische hamburgers maken of experimenteren met de Chinese keuken? Je kunt de sauzen van Lee Kum Kee kopen bij o.a. Jumbo, Albert Heijn en alle grote Chinese en Aziatische retailers in Nederland. Heb je ze gemaakt? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Aziatische hamburgers met ingelegde groenten

Aziatische hamburgers met ingelegde groenten

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 krop romaine sla
  • scheutje olie
  • sliders:
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 el Lee Kum Kee Hoisin Saus
  • 1 el Lee Kum Kee Zwarte Bonen Knoflooksaus
  • 1 tl five spice poeder
  • 1 fijngesneden bosui
  • ingelegde groenten:
  • 1/2 komkommer
  • 3 bospenen
  • 5 radijsjes
  • 3 el azijn
  • 1 el Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie (optioneel - voor als je van pittig houdt)
  • hamburgersaus:
  • 2 el Lee Kum Kee Pruimensaus
  • 1 el Lee Kum Kee Hoisin Saus

Benodigdheden

  • koekenpan of grillpan
  • dunschiller, kaasschaaf of mandoline

Instructies

recept Aziatische hamburgers
  1. We beginnen met de ingelegde groenten. Was de groenten goed. Schil de bospeen en snijd er met behulp van de dunschiller of kaasschaaf  linten van. Doe dit ook met de komkommer. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng in een kommetje de azijn en Chiu Chow Chili Olie en leg hier de groenten in. Zet dit even apart en ga door met de volgende stappen.
  2. Meng in een grote kom het gehakt met de bosui, five spice poeder, Hoisin Saus en Zwarte Bonen Knoflooksaus. Vorm er 4 mooie hamburgertjes van.
  3. Bak indien nodig de broodjes af.
  4. Zet de koekenpan op het vuur, giet olie in de pan en schroei op hoog vuur de hamburgers dicht. Laat ze daarna nog circa 5-7 minuten op laag vuur garen.
  5. Meng in een kommetje de Pruimensaus en de Hoisin Saus. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helft met de saus. Leg hier een blaadje sla op gevolgd door een stukje vlees. Maak af met de ingelegde groenten. Serveer de broodjes met extra ingelegde groenten 'on the side'.
Advertorial - i.s.m. Lee Kum Kee

Een reactie op “Aziatische hamburgers met ingelegde groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *