Pasta puttanesca

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca is een klassieker onder de pasta's. Ik had hem zelf nog niet eerder gemaakt, maar toen ik me bedacht welke lekkere ingrediënten er allemaal in zitten, wist ik dat het niet anders kon dan een succes te zijn. Ik bedoel: tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes om er maar een paar te noemen. Heerlijke smaakmakers die zorgen voor een bord vol smaak! Zilt door de ansjovis, olijven en kappertjes, zoetzuur door de tomaat en pittig door de chilivlokken. Deze pasta heeft dus alles. En, hij is ook nog eens mega makkelijk te maken. Pasta koken, ingrediënten fijnsnijden en kort bakken. Hier schep de de pasta met wat kookvocht doorheen en klaar is kees. Als je het lekker vindt garneer je de pasta nog met kaas en basilicum en dan is het feestje compleet!

De naam 'pasta puttanesca'

Als je trouwens denk, hmm gekke naam voor een pasta. You're right. Pasta puttanesca betekent letterlijk 'hoerenpasta'. Naar verluidt ontstond deze pasta én zijn bijbehorende naam in de jaren '50. Dronken stappers liepen een restaurant binnen om een maaltje te scoren. De eiegnaar had bijna geen ingrediënten meer, maar zijn gasten riepen blijkbaar "Facci una puttanata qualsiasi," of: "Maak ons iets, om het even welk hoerenzooitje." En zo werd de spaghetti alla puttanesca geboren. De restaurant eigenaar schraapte bij elkaar wat é nog had aan ingrediënten en dat bleek toch wel erg lekker te zijn. Hou je van een goede Italiaanse pasta? Dan mag deze pasta puttanesca zeker niet in je repertoire ontbreken!

Zelf deze pasta puttanesca maken

Ga je zelf aan de slag met dit heerlijke gerecht? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Ingrediënten

  • 150 gram
  • (volkoren) spaghetti⁠⠀
  • 400 gram
  • tomatenblokjes⁠⠀
  • 15
  • zwarte olijven⁠⠀
  • 2 el
  • kappertjes⁠⠀
  • 1 blikje
  • ansjovis⁠⠀
  • 1 teentje
  • knoflook⁠⠀
  • 1/4 tl
  • chilivlokken⁠⠀
  • 2 el
  • olijfolie⁠⠀
  • verse basilicum naar smaak⁠
  • optioneel: Parmezaanse kaas naar smaak

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de sinstructies op de verpakking 'al dente'.
  2. Snijd intussen de kappertjes, ansjovis, basilicum en knoflook fijn. Giet wat olie in een koekenpan en bak het mengsel kort.
  3. Voeg dan de tomatensaus toe, gevolgd dor de chilivlokken.
  4. Giet de pasta af en houd circa 100 ml van het kookvocht achter. Giet deze bij de pastasaus. Roer de de spaghetti door de saus. Maak af met olijven, chilivlokken, verse basilicum en eventueel kaas.
0 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *