Aziatische noodle salade

  • voor 2-3 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aziatische noodle salade

Deze salade is geïnspireerd op een salade die ik op Bon appetit voorbij zag komen. Deze lauwwarme salade doet het goed als diner, maar ook als lunch. Ik nam de leftovers de volgende dag mee naar werk en smulde er gewoon nog een keer van :-). Udon noodles zijn trouwens dikke noodles die je bij de grotere supermarkten en bij Aziatische supermarkten kunt kopen. Kun je ze niet vinden? Dan kun je ook reguliere noodles gebruiken.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilet
  • 200 gram
  • udon noodles
  • 2
  • wortels
  • 1
  • komkommer
  • 1 cm
  • verse gember
  • 1
  • rode peper
  • 2 el
  • sojasaus
  • 1 tl
  • mirin
  • 1 tl
  • sesamolie
  • sap van 1
  • limoen
  • 1 takje
  • munt
  • 1 el
  • sesamzaadjes

Benodigdheden

  1. pan om de noodles in te koken
  2. grote pan om de kip in te koken

Instructies

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook. Voeg de kipfilets toe en kook deze gedurende 15 minuten. Giet vervolgens af en trek met 2 vorken de kip uit elkaar.
  2. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de gember fijn en meng deze, samen met de sojasaus, mirin en sesamolie door de kip heen.
  4. Snijd de wortel, peper en komkommer in dunne linten en doe deze in een kom. Meng vervolgens de noodles hier doorheen en top met de kip. Tot slot maak je het af met wat sesamzaadjes, grofgehakte munt en limoensap.
7 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “Aziatische noodle salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *