Basisrecept tortilla wraps
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 6 wraps personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De oplossing: je tortilla wraps zelf maken. Dit is helemaal niet moeilijk en je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig. Bovendien kun je ze heel goed invriezen, dus maak er meteen heel veel en vries ze lekker per portie in. Ontdooi ze vervolgens in de magnetron of op laag vuur in de pan. Als je een keukenmachine hebt, maakt dit je leven een stuk gemakkelijker bij dit recept, maar met de hand kun je het ook prima kneden. Dan train je lekker je spierballen ;-).
Basisrecept tortilla wraps
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 6 wraps personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 140 gram witte tarwebloem
- 100 gram volkoren (rogge)meel
- 3 el olijfolie
- 180 ml koud water
- flinke snuf zeezout
Benodigdheden
- koekenpan
- keukenmachine (optioneel)
- siliconen mat (optioneel)
Instructies
- Meng alle ingrediënten tot een deeg. Doe dit met de keukenmachine of met de hand.
- Verdeel het deeg in 6 stukken en maak er balletjes van.
- Rol de balletjes uit tot een cirkel of gebruik je handpalm.
- Zet de pan op hoog vuur en bak de wraps aan beide kanten ca. 1 minuut bruin totdat de wrap bellen begint te krijgen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 205 | Calorieën uit vetten 65 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ha Judith, heb je dit recept ook al eens geprobeerd met alleen roggemeel?
Nee, nog niet. Ik denk dat ze dan erg stevig worden en niet zo elastisch.
Hi, de balletjes kan ik nog maken, daarna wordt het een plakbende. Cirkeltjes maken gaat alleen als ik m’n werkblad extra bestrooi, maar daar lijken ze droog van te worden. Bakken in een droge pan gaat ook lastig dus ik heb ze maar in olie gebakken, bedoelde je dat ook bij stap 4? Ze krijgen bij mij geen belletjes. Heb je tips?
Heb je geprobeerd ze plat te maken met je handen? Je handen smeer je dan eerst in met olijfolie. Bij voorkeur gebruik je bijvoorbeeld een gietijzeren pan die je heel heet laat worden. Dan kan dat zonder daar extra olie in te gieten. Ik ben benieuwd!