Rode bietenrisotto met mozzarella en gerookte tofu
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Zijn er hier andere risotto lovers in the house? Als je mij een beetje kent, weet je dat risotto een van de eerste dingen was die ik leerde koken. Met dank aan Jamie Oliver kon ik op 15-jarige leeftijd al een behoorlijke risotto maken ;-). Een aantal van mijn favoriete risotto's zijn de smeuige pompoenrisotto en bietenrisotto. Dit keer was het tijd voor een variatie op de klassieke bietenrisotto.
Bietenrisotto maken
In plaats van wijn gebruikte ik azijn. Daardoor is het meteen geschikt voor veel meer mensen! Daarnaast voegde ik gerookte tofu toe, bietencress en een bol buffermozzarella. Je kunt die laatste trouwens ook achterwege laten, mocht je het vegan willen maken. In dat geval vervang je op het einde de Parmezaanse kaas door een plantaardige variant of door een eetlepel edelgistvlokken.
Wat is jouw favoriete risotto?
Rode bietenrisotto met mozzarella en gerookte tofu
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram risotto rijst (arborio of carneroli rijst)
- 500 gram voorgekookte bietjes
- 700 ml groentebouillon
- 1 el (rode wijn) azijn
- 3 el bietensap (uit de verpakking)
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 bol buffelmozzarella (optioneel)
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas (of vegan kaas)
- gerookte tofu
Benodigdheden
- diepe koekenpan of hapjespan
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven op 200 C (heteluchtoven).
- Snipper het sjalotje en pers het teentje knoflook uit.
- Zet de pan op middelhoog vuur, giet olie in de pan en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de rijst toe en bak deze enkele minuten. Schep goed om met een houten spatel zodat de rijst niet aanbrandt. Blus af met de azijn.
- Voeg nu de bietensap toe. Zorg dat dit helemaal wordt opgenomen door de rijst. Voeg dan circa 1/4 van de bouillon toe en wacht totdat de rijst dit helemaal heeft opgenomen. Voeg dan weer bouillon toe en herhaal dit proces tot de rijst gaar is.
- Snijd intussen de tofu, leg op de bakplaat en bak circa 7 minuten.
- Snijd de bietjes fijn en roer deze door de risotto samen met de bieslook.
- Verwarm dit enkele minuten door. Draai dan het vuur uit en roer de Parmezaanse kaas er doorheen. Doe de deksel op de pan en wacht 10 minuten.
- Breng eventueel op smaak met zwarte peper.
- Serveer de risotto met de gerookte gebakken tofu, mozzarella en cress.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 495 | Calorieën uit vetten 34 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 9% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen