Geroosterde ras-el-hanout bloemkool met parelcouscous

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze Marokkaanse kruidenmix kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen of je kunt zelf aan de slag gaan en je eigen mengsel maken. Ik gebruik zelf nog steeds mijn ras-el-hanout die ik meenam uit Marrakesh. Je zult trouwens zien, dat als je van een ander merk of een andere winkel de kruiden koopt, het waarschijnlijk nét wat anders smaakt. Dit komt omdat vrijwel iedereen zijn eigen manier en verhoudingen heeft om ras-el-hanout te maken.

Parelcouscous

Nadat je de bloemkool in de oven hebt geroosterd, meng je het met de parelcouscous. Ik heb in dit geval zwarte parelcouscous gekocht. Je kunt uiteraard ook de reguliere variant gekocht. Laatst heb ik ook volkoren parelcouscous gekocht, dus dat is ook een lekker en gezond alternatief! Als laatste voegen we extra smaakmakers toe: tahin die het geheel heerlijk romig maakt zonder dat er maar iets van room inzit. Daarnaast koriander en munt. Vind je ou koriander echt niet lekker? Dan kun je als alternatief heel goed platte peterselie gebruiken.

Geroosterde ras-el-hanout bloemkool met parelcouscous

Geroosterde ras-el-hanout bloemkool met parelcouscous

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 170 gram parelcouscous
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 1 el olijfolie
  • 2 el tahin
  • 10 blaadjes munt
  • 2 takjes koriander (of vervang door platte peterselie)
  • snufje zout

Benodigdheden

  • kookpan
  • bakplaat of braadslede

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Was de bloemkool goed en snijd in kleine roosjes. Leg deze op de bakplaat en verdeel hier de olie en ras-el-hanout overheen.
  3. Bak de bloomkool circa 15 minuten.
  4. Kook intussen de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snijd de blaadjes van de koriander en de munt fijn en zet dit apart.
  6. Giet de parelcouscous af. Meng hier de tahin, koriander en munt doorheen en breng op smaak met zout.
  7. Roer tot slot de geroosterde bloemkool er doorheen.

3 reacties op “Geroosterde ras-el-hanout bloemkool met parelcouscous

  • Frederickx

    Gerechten zonder ei moest je al eens meer maken.Je weet niet hoeveel kinderen al allergie hebben met ei.Al die kinderen willen ook wel lekker eten.
    Maar spijtig hebben de meeste koks hier geen oren naar.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *