Chinese pannenkoekjes met eend
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd1 uur
Al wekenlang droomde ik van heerlijk zachte pannenkoekjes met eend, een Chinese klassieker. Nu was het eindelijk zover, bij de biologische slagerij haalden we 2 mooie stukjes eendenborst en gingen we aan de slag met dit feestmaaltje. Want dat is het zeker. Dit is echt een gerecht waarmee je indruk kunt maken. En ja, soortgelijke pannenkoekjes kun je bij de toko halen, maar deze zijn zoveel lekkerder en o zo simpel. Dus waarom niet lekker zelf maken? En dan lekker 'bouwen' aan tafel ;-)!
Chinese pannenkoekjes met eend
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 225 gram tarwebloem
- 160 ml kokend water
- 1/2 tl olijfolie
- sesamolie
- 2 eendenborstfilets
- 1/4 tl five spices (vijfkruidenpoeder)
- 1/8 tl zwarte peper
- 100 ml hoi sin saus
- 3 bosuien (in ringetjes of reepjes gesneden)
- 1/2 komkommer (in blokjes of reepjes gesneden)
Benodigdheden
- keukenmachine
- koekenpan
- wok (optioneel)
- deegroller
- uitsteekrondje met een diameter van ongeveer 10 cm
Instructies
- Maak het deeg door in de keukenmachine de bloem, het kokende water en olijfolie te mengen tot een deegbal. Doe di in de keukenmachine en niet met de hand omdat je je anders verbrandt aan het kokende water. Zet het deeg een half uurtje afgedekt weg op een tochtvrije plek.
- Snijd intussen de eendenborstfilets in dunne reepjes. Meng ze in een kom met five spices en zwarte peper en laat dit even intrekken.
- Kneed na een half uur het deeg opnieuw en verdeel het in 4 stukken.
- Bestuif je werkblad met bloem (of gebruik een siliconen mat) en rol een stuk deeg uit totdat het deeg ongeveer 2 mm dik is. Steek rondjes uit. Bestrijk de helft van de rondjes met sesamolie en leg er vervolgens een ander deegrondje op zodat je allemaal 'setjes' hebt. Maak je geen zorgen dat het niet plakt, je moet ze na het bakken juist weer van elkaar trekken. Herhaal totdat je deeg op is.
- Verwarm de koekenpan op hoog vuur en bak de pannenkoeksetjes aan beide kanten bruin. Herhaal dit totdat al je pannekoekjes gaar zijn. Tip: haal ze pas later uit elkaar, zo blijven ze langer warm!
- Verwarm intussen de wok op een hoog vuur (of wacht totdat je klaar bent met de pannenkoekjes zodat je de koekenpan kunt gebruiken). Giet wat sesamolie in de pan en schroei de eend dicht. Giet de hoisin saus erbij en wok een minuut of 4.
- Haal de pannenkoekjes van elkaar af. Serveer de pannenkoekjes met de eend en de groentes zodat iedereen aan tafel zijn eigen maaltijd kan maken.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 823 | Calorieën uit vetten 137 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 18% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wow! Zelf je pannenkoekjes gemaakt! Ik koop ze altijd, beetje luie gewoonte… hahahaha
Ik heb het al lang niet meer gegeten, wordt weer een tijd!
Hihi, ik kan je verklappen dat ze echt heel makkelijk zijn om te maken :-)!
Kunnen die pannekoekjes ook gestoomd worden .?
Ja hoor, dat denk ik wel!