Linzensalade met stoofvlees

  • voor 2-3 personen
  • Totale benodigde tijd
Linzensalade met stoofvlees

Linzen zijn helemaal hot! En dat is niet verwonderlijk, want ze zijn supergezond en voedzaam. Ik vind ze vooral lekker om lauwwarm te eten als een soort van salade. In deze salade deed ik stoofvlees, wat heel goed samengaat met de linzen. Gebruik mijn eerdere recept voor stoofvlees voor het vlees. Overigens is de salade ook zonder vlees erg lekker!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • bereid stoofvlees*
  • 150 gram
  • rode linzen
  • 3 el
  • rozijnen
  • 1 el
  • kappertjes
  • Dressing:
  • 5 el
  • extra vergine olijfolie
  • 4 el
  • appelciderazijn
  • 1 el
  • maple syrup
  • 1 el
  • grove Zaanse mosterd
  • 1 tl
  • komijnpoeder
  • (djinten)
  • 1/2 tl
  • korianderpoeder
  • (ketoembar)
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • 1/4 tl
  • nootmuskaat
  • 1/8 tl
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • Topping:
  • handjevol
  • alfalfa
  • 50 gram
  • rucola
  • * Tip: gebruik het recept voor stoofvlees uit de intro.

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de dressing door alle ingrediënten in een glas door elkaar te mengen.
  2. Kook de linzen in ongeveer 20 minuten beetgaar (langer als dat nodig is).
  3. Giet de linzen af en spoel af met koud water.
  4. Meng de dressing er doorheen, samen met de rozijnen en kappertjes.
  5. Maak af met het stoofvlees, alfalfa en rucola.
Naar: The Best Lentil Salad Ever van My New Roots
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *