Gnocchi met broccolipesto en mozzarella
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Deze gnocchi met broccolipesto en mozzarella is een van mijn favoriete gemakkelijke gnocchi recepten. Het is niet alleen heel lekker, maar ook snel te maken. Binnen een kwartiertje staat dit gerecht op tafel. Een recept voor jong en oud, want mijn zoontje Florent smult hier ook van!
Gnocchi maken
Het recept is extra makkelijk omdat je de gnocchi kant-en-klaar kunt kopen. Bij Albert Heijn vind je een glutenvrije variant, die ik hier graag voor gebruik. Kijk hiervoor in het koelschap. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort van gekookte aardappelpuree, bloem en eieren. Ook makkelijk zelf te maken, dus! Dat neemt dan wel weer wat extra tijd in beslag.
Broccolipesto
De ster van de show in dit gerecht is de broccolipesto. Dit is de simpelste manier zijn om broccoli te verwerken in iets waar iedereen van houdt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op broccoli. Maar als je een kind hebt (of een partner) die die liefde niet deelt, doe dan stiekem een flinke portie van deze voedzame groente in je pesto voor een heerlijke maaltijd waar iedereen van smult.
Makkelijk gnocchi recept
Makkelijker kan dit gnocchi recept bijna niet. De gnocchi is krokant van buiten, maar luchtig van binnen. De voedzame broccolipesto geeft een heerlijke smaak en de mozzarella maakt dit recept helemaal af.
Gnocchi met broccolipesto en mozzarella
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram (glutenvrije) gnocchi (die van AH uit het koelschap is glutenvrij op dit moment)
- 1 broccoli (helft voor in de pesto - helft voor in roosjes erbij)
- 1 teentje knoflook
- 3 el pistachenoten + (extra voor garneren)
- snuf zout
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 bol mozzarella (laat dit achterwege voor vegan variant)
Benodigdheden
- kookpan
- staafmixer
Instructies
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook in 5 minuten gaar en spoel af met koud water.
- Doe de helft van de broccoli, samen met de knoflook, pistachenootjes, olijfolie en een snuf zout in een mengbeker en pureer met de staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het nog te dik is.
- Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking en meng de pesto en de overgebleven broccoli er doorheen. Breng op smaak met zwarte peper en leg de mozzarella er tot slot op.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 585 | Calorieën uit vetten 187 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 28% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen