(Vegetarisch) hotpot recept – het alternatief voor gourmet!
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ken jij het fenomeen 'hotpot' al? In Aziatische landen als China en Zuid-Korea wordt dit al heel lang gedaan. Deze Aziatische fondue is supergezellig en lekker. Mocht je dus een lekker alternatief zoeken voor de traditionele gourmet op tweede kerstdag bijvoorbeeld, kan ik je de hotpot zeker aanbevelen.
Het alternatief voor gourmet
Net als met gourmetten, zit je met z'n allen rond het appraat en 'hengel' je er allerlei lekkers uit ;-). Bij deze Aziatische fondue heb je een grote kom of bakplaat met kom. Traditioneel is het een pot die je op een elektrisch kookplaatje zet, maar je kunt ook voor een volledig elektrische hotpot gaan.
Wij gebruiken een elektrische hotpot in een soort hybride model. Het is namelijk niet alleen een diepe kom met bouillon, maar ook een bakplaat om een deel van de ingrediënten bijvoorbeeld te garen.
Wat doe je nou precies in een hotpot?
Er kan van alles in gaan. Vaak vlees, vis of een mix. Daarnaast zitten er vaak aromatische groenten in als (gedroogde, gewelde) paddestoelen. Wij maakten een vegetarische hotpot. Je zou het nog kunnen aanvullen met vega dumplings, maar hoe wij het hadden was het al boordevol smaak. Je kunt uiteraard helemaal naar keuze je hotpot vullen, maar dit zijn onze ingrediënten:
smaakmakers
- groentebouillon
- diverse soorten gedroogde, gewelde paddenstoelen
- pittige hotpotsaus
- hoisinsaus
- geraspte verse gember
verdere ingrediënten
- sugar snaps
- baby mais
- (gerookte) tofu
- Shirataki noodles (die zijn geweldig! Glutenvrij en in verschillende diktes verkrijgbaar)
- bosuien
- tauge
Het leuke is dat je eerst dus je ingrediënten gaart in de smakelijke bouillon. Als je die ingrediënten op hebt, houd je een super aromatische bouillon over. Traditioneel wordt die dan ook op het einde nog gegeten/ gedronken.
Ingrediënten kopen
Alle ingrediënten en de hotpot zelf komen bij Asian Foodlovers vandaan. Bij deze webshop koop je alles om de lekkerste Aziatische maaltijden op tafel te zetten. Ga jij ook eens hotpotten?
(Vegetarisch) hotpot recept – het alternatief voor gourmet!
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram Shirataki noodles
- 3 gedroogde shiitakes
- 3 gedroogde 'black fungus'
- 1 blok tofu
- 1 cm verse gember geraspt
- 2 bosuien
- 1 el hotpotsaus
- 600 ml vegetarische bouillon
- 3 el hoisinsaus
- 1 blik babymais
- 200 gram sugarsnaps
- 100 gram tauge
Benodigdheden
- hotpot, bijvoorbeeld deze elektrische hotpot
- optioneel: fondue netje
Instructies
- Week de paddestoelen in kokend water (volgens de instructies op de verpakking).
- Giet de bouillon in de hotpot. Zorg ervoor dat er minimaal 1,5 centimeter vrij is.
- Voeg de geraspte gember en hotpotsaus toe aan de bouillon. Snijd de geweekte paddenstoelen fijn en voeg ook deze toe aan de bouillon.
- Je kunt nu beginnen met 'fondue-en'. Snijd de tofu in blokjes en doe de gewassen groenten, samen met de tofu en de schoongespoelde noodles in de hotpot. Eventueel kun je ze eerst marineren in hoisinsaus voor extra smaak.
- Je kunt met stokjes of het fonduenetje alles uit de hotpot halen en daarna de bouillon opdrinken.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 417 | Calorieën uit vetten 78 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen