Hutspot – een klassieker in een nieuw jasje

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hutspot kunnen we toch wel onder de echte Hollandse pot scharen. Lekker comfort food voor de echte koude dagen. Ik gaf er mijn eigen draai aan en maakte de hutspot daarmee een tikkeltje moderner :-).

In plaats van gewone aardappels gebruikte ik zowel de traditionele soort als zoete aardappelen. De ui fruitte ik eerst en de jus lengde ik aan met balsamicoazijn. Het werd een heerlijke hutspot, vol van smaak: zoet, maar tegelijkertijd fris en pittig. Laat de echte winter nu maar komen!

Hutspot – een klassieker in een nieuw jasje

Hutspot – een klassieker in een nieuw jasje

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappels
  • 300 gram kruimige aardappels
  • 3 grote uien
  • 2 grote winterpenen
  • 6 rundersaucijzen
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1/4 tl witte peper
  • 2 el balsamicoazijn
  • klontje roomboter
  • 50 ml water (+ ca. 2 liter voor de aardappels)
  • snuf zeezout

Benodigdheden

  1. aardappelstamper
  2. grote pan
  3. koekepan

Instructies

hutspot
  1. Schil de aardappels, de zoete aardappels en de wortels.
  2. Snijd de wortels in grove stukken.
  3. Breng ca. 2 liter water aan de kook en voeg de (zoete) aardappels en wortels toe.
  4. Kook gedurende 20 à 25 minuten. Giet wanneer het klaar is af.
  5. Pel de uien en snijd deze in ringen.
  6. Zet een koekepan op hoog vuur, voeg een klontje boter toe en fruit hier de ui in.
  7. Voeg de worsten toe en bak deze rondom mooi bruin. Giet 1 el balsamicoazijn en 50 ml water in de pan en laat dit koken.
  8. Haal de worsten uit de pan en leg ze apart.
  9. Giet de 'jus' van de worsten en de uien bij het aardappelmengsel en stamp tot een hutspot. Breng op smaak met de kruiden, giet de resterende balsamicoazijn erbij en serveer met de worsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *