Hutspot – een klassieker in een nieuw jasje
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Hutspot kunnen we toch wel onder de echte Hollandse pot scharen. Lekker comfort food voor de echte koude dagen. Ik gaf er mijn eigen draai aan en maakte de hutspot daarmee een tikkeltje moderner :-).
In plaats van gewone aardappels gebruikte ik zowel de traditionele soort als zoete aardappelen. De ui fruitte ik eerst en de jus lengde ik aan met balsamicoazijn. Het werd een heerlijke hutspot, vol van smaak: zoet, maar tegelijkertijd fris en pittig. Laat de echte winter nu maar komen!
Hutspot – een klassieker in een nieuw jasje
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappels
- 300 gram kruimige aardappels
- 3 grote uien
- 2 grote winterpenen
- 6 rundersaucijzen
- 1/8 tl zwarte peper
- 1/4 tl witte peper
- 2 el balsamicoazijn
- klontje roomboter
- 50 ml water (+ ca. 2 liter voor de aardappels)
- snuf zeezout
Benodigdheden
- aardappelstamper
- grote pan
- koekepan
Instructies
- Schil de aardappels, de zoete aardappels en de wortels.
- Snijd de wortels in grove stukken.
- Breng ca. 2 liter water aan de kook en voeg de (zoete) aardappels en wortels toe.
- Kook gedurende 20 à 25 minuten. Giet wanneer het klaar is af.
- Pel de uien en snijd deze in ringen.
- Zet een koekepan op hoog vuur, voeg een klontje boter toe en fruit hier de ui in.
- Voeg de worsten toe en bak deze rondom mooi bruin. Giet 1 el balsamicoazijn en 50 ml water in de pan en laat dit koken.
- Haal de worsten uit de pan en leg ze apart.
- Giet de 'jus' van de worsten en de uien bij het aardappelmengsel en stamp tot een hutspot. Breng op smaak met de kruiden, giet de resterende balsamicoazijn erbij en serveer met de worsten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 677 | Calorieën uit vetten 180 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 45g, Waarvan | 70% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 80% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen