Indiase viscurry met roodbaars

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekkere curry met vis? Vandaag deel ik een Indiase viscurry met roodbaars, boontjes, krieltjes en meer.

Het recept is een van de gerechten die ik ontving in de Boerschappen Gemaksbox. Boerschappen was mij al bekend met hun boxen vol verse groenten- en fruitsoorten bijvoorbeeld. Sinds deze maand hebben ze dus iets nieuws. In de Gemaksbox vind je elke week de ingrediënten voor 3 complete maaltijden. je kunt zelf kiezen voor hoeveel personen je dit wil ontvangen en krijgt dan de ingrediënten en receptkaarten thuisgestuurd.

Waarschijnlijk denk je: weer een box? Wat de Gemaksbox anders maakt is dat het zo duurzaam mogelijk wordt geteeld. Bovendien heb je de ingrediënten binnen 12 uur vanaf het land op je aanrecht. Verser kan dus bijna niet. Wat kan, komt uit Brabant. Elke week zijn er weer 3 nieuwe recepten waarvan 1 x vis, 1 x vega en 1 x vlees.

Korting Boerschappen Gemaksbox

Het leuke is dat ik jou een korting mag aanbieden op je eerste Boerschappen Gemaksbox! Er gaat 9 euro vanaf. Dat betekent dat je 29,50 Euro i.p.v. 38,50 betaalt (op een 2-persoonsbox). Dat is mooi meegenomen, toch :-)? Zo zijn je maaltijden nog geen 5 euro per persoon en kun je duurzaam genieten van lekkere recepten! Gebruik deze link of gebruik code: myfoodblog .

Voorproefje

Een voorproefje vind je hieronder met het recept voor de Indiase viscurry die in mijn box zat.

Indiase viscurry met roodbaars

Indiase viscurry met roodbaars

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram roodbaarsfilet (of andere vis)
  • 250 gram krieltjes
  • 200 gram kikkererwten (uit blik of pot)
  • 1 zakje currypasta
  • 1 blikje kokosroom (150 ml)
  • 200 ml water
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • optioneel: limoen en platte peterselie

Benodigdheden

  • hapjespan of koekenpan met deksel

Instructies

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.
  2. Snijd de vis in blokjes.
  3. Snijd de krieltjes in kwarten. Bak ze in wat olie in de pan. Voeg de currypasta, ui en knoflook toe en bak enkele minuten. Voeg nu de kokoscreme, water en kikkererwten toe. Laat 15 minuten doorpruttelen. Voeg in de laatste 5 minuten de sperziebonen en paprika toe.
  4. Voeg tot slot de vis toe en laat nog 6-8 minuten garen.
Advertorial - i.s.m. Boerschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *