Kip piri piri
- Door Judith Pagrach
- Portugees
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten

Kip piri piri zie je vaak al voor ingekruid bij de supermarkt liggen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En, dat is ook helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je zelf de echte Portugese kip piri piri!

Kip piri piri
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 600 gram kipdrumsticks
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 1 citroen
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/8 tl korianderzaad
- 2 takjes verse koriander
- 120 ml olijfolie
- snufje zout
Benodigdheden
- keukenmachine
Instructies
- Schil de knoflook en doe samen met paprikapoeder, korianderzaad, verse koriander, de chilipeper, olijfolie en een snufje zout in de keukenmachine. Knijp de citroen uit en giet het sap bij de overige ingrediënten. Pulseer nu met de keukenmachine zodat je een gladde saus krijgt.
- Giet de saus over de drumsticks heen en meng het geheel goed zodat alles bedekt is met saus. Dek de kip goed af en zet minstens een uur in de koelkast zodat de smaken lekker intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 C en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 497 | Calorieën uit vetten 372 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 41g, Waarvan | 64% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 37% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 26g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen