Lamsrack met een pistache kruidenkorst (kerst hoofdgerecht)

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Het hoofdgerecht deze kerst is lamsrack met een heerlijk krokant pistache- en kruidenkorstje. De combinatie van het zachte vlees met het krokante, kruidige laagje en het pittig/zure van de mosterd complementeren elkaar prachtig. De inspiratie hiervoor komt van dit recept van Anthony Worall Thompson. Eet het met bijvoorbeeld de wortels en hasselback aardappels van het kerstmenu. Per persoon heb je ongeveer 3 ribben nodig, bij ons kwam dat neer op 800 gram voor 4 personen. Een indrukwekkend, lekker, maar makkelijk kerst hoofdgerecht! Serveer ze met gegelaceerde wortels en hasselback aardappels.

Lamsrack met een pistache kruidenkorst (kerst hoofdgerecht)

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 stukken lamsrack (12 'ribben' 800 g)
  • 2 el Dijon mosterd
  • 50 g pistachenoten
  • 25 g gesmolten boter
  • 2 el bieslook
  • 2 el platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 g paneermeel
  • 1/8 tl grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

keukenmachine, blender of staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Doe de pistachenoten, peterselie, bieslook, peper, zout, knoflook en boter in de keukenmachine (of blender/staafmixer).
  3. Schep het geheel met een vork wat los en meng het citroensap en de paneermeel er met de vork doorheen.
  4. Leg nu de lamsracks met de vette kant naar boven in een ingevette ovenschaal en bestrijk de vette kant van het lam met mosterd. Druk nu het broodkruimmengsel hier tegenaan.
  5. Bak het lamsrack 15-20 minuten op 180 C. Haal het uit de oven en draai ze even om. Bak ze dan nog 10-15 minuten, afhankelijk van hoe rood je je vlees wil en hoe groot de stukken zijn. Snijd een stuk aan om te checken of je ze nog langer wil bakken of dat ze goed zijn. Het lekkerste is het lam als het nog rosé van binnen is.
Tip: wij gebruikten biologische lamsracks. Niet alleen mooi voor de kerstgedachte, het vlees is nog zachter en fijner van smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *