Italian cuisine: pasta al forno (pasta uit de oven) met kip en broccoli

  • voor 3 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik vroeg jullie op Facebook wat jullie graag terug wilden zien op myfoodblog. Een van de antwoorden was 'een lekkere pasta'. En dus ging ik daarmee aan de slag! Het werd een 'pasta al forno' oftwel, pasta uit de oven. Makkelijk en lekker voedzaam!

Italian cuisine: pasta al forno (pasta uit de oven) met kip en broccoli

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 g pasta (penne pipe rigate of farfalle bijvoorbeeld)
  • 200 g crème fraîche
  • 125 g mozzarella
  • 1/2 broccoli
  • 300 g kip in blokjes van 5 x 5 cm
  • 50 g broodkruim/paneermeel
  • 2 el basilicum fijngesneden
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • geraspte (Parmezaanse) kaas naar smaak

Benodigdheden

ovenschaal, 24 - 28 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd van de broccoli kleine rozetjes.
  3. Kook de pasta 6 minuten, giet af en leg de pasta in de ovenschaal. Kook de broccoli gedurende 3 minuten, giet af en leg ook in de ovenschaal.
  4. Bak de kip gaar in een koekepan en meng door de pasta en broccoli. Snijd de mozzarella in plakken en meng ook door de pasta, samen met de kruiden en de crème fraîche. Bedek met het broodkruim en de geraspte kaas en zet 15 minuten in de oven, totdat het korstje mooi goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *