Met honing geglaceerde wortels
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
![Met honing geglaceerde wortels](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2013/12/DSC_0621_new-975x652.jpg)
Een lekker bijgerecht tijdens het kerstdiner zijn deze met honing gelaceerde worteltjes.
![Met honing geglaceerde wortels](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2013/12/DSC_0621_new-975x652.jpg)
Met honing geglaceerde wortels
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 g geschilde wortels
- 2 el honing
- 75 g boter
- 1/8 tl grofgemalen peper
- 1 tl platte peterselie fijngesneden + extra voor de garnering
- sap van 1/4 citroen
- mespuntje zout
Benodigdheden
Instructies
- Doe de wortels in een pan met kokend water en kook ze gedurende 6 - 8 minuten, afhankelijk van hoe hard of zacht je de wortels wil hebben.
- Giet de wortels af en doe ze weer terug in de pan, samen met de overige ingrediënten en zet 5 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om zodat alle wortels bedekt worden met de saus.
- Haal de wortels uit de pan, leg op een serveerschaal en giet de saus over de wortels heen. Garneer met wat takjes peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 219 | Calorieën uit vetten 133 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 48% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen![Nutrition source](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/themes/foodv4/assets/images/badge.png)
Heeeeeeerlijk