Met honing geglaceerde wortels

  • voor 2-4 personen
  • Totale benodigde tijd
Met honing geglaceerde wortels

Een lekker bijgerecht tijdens het kerstdiner zijn deze met honing gelaceerde worteltjes.

Ingrediënten

  • 500 g geschilde wortels
  • 2 el honing
  • 75 g boter
  • 1/8 tl grofgemalen peper
  • 1 tl platte peterselie fijngesneden + extra voor de garnering
  • sap van 1/4 citroen
  • mespuntje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe de wortels in een pan met kokend water en kook ze gedurende 6 - 8 minuten, afhankelijk van hoe hard of zacht je de wortels wil hebben.
  2. Giet de wortels af en doe ze weer terug in de pan, samen met de overige ingrediënten en zet 5 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om zodat alle wortels bedekt worden met de saus.
  3. Haal de wortels uit de pan, leg op een serveerschaal en giet de saus over de wortels heen. Garneer met wat takjes peterselie.
17 mensen willen het maken
12 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Met honing geglaceerde wortels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *