Niet-traditonele Koreaanse bibimbap (met boerenkool!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bibimbap is een van de bekendste gerechten uit de Koreaanse keuken en bestaat vaak uit rijst, groenten, rundvlees een ei en saus. Ik gaf er een eigen twist aan met net wat andere groente dan normaal en zilvervliesrijst in plaats van pandanrijst bijvoorbeeld. Door deze toevoegingen is het een extra gezond gerecht geworden. Een bibimbap met een twist! Door zijn eenvoud is het een perfect gerecht voor doordeweeks en wil je extra tijd besparen? In het koelschap van de supermarkt vind je wortel al 'julienne' gesneden.

Niet-traditonele Koreaanse bibimbap (met boerenkool!)

Niet-traditonele Koreaanse bibimbap (met boerenkool!)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 biefstuk
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram shiitake paddenstoelen (in dunne reepjes gesneden)
  • 75 gram gesneden boerenkool
  • 75 gram peen julienne
  • 1/2 komkommer (in dunne reepjes gesneden)
  • 1 bosui (in dunne ringen gesneden)
  • 2 eieren
  • 3 el chilisaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zwart sesamzaad
  • arachideolie
  • olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • wok

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Leg de biefstuk in de pan en kruid in met peper en zout. Schroei de biefstuk aan beide kanten 2 minuten en draai vervolgens het vuur laag. Bak nog circa 2 minuten (of langer als je de biefstuk goed doorbakken wilt).
  3. Giet arachideolie in de wok en wok de shiitake paddenstoelen gedurende 2 minuten.
  4. Haal de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten. Maak intussen de pan schoon en bak hier de twee eieren in.
  5. Meng in een kom chilisaus en sesamolie en zet dit apart.
  6. Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg de groenten op de rijst neer gevolgd door het ei. Snijd de biefstuk in reepjes en leg ook dit op de kommen.
  7. Maak af met de saus en zwart sesamzaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *