Panna cotta met aardbeien en basilicum
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd4 uur
Dit keer niet een recept van mijzelf, maar een recept dat Betty van Bettyskitchen.nl met jullie deelt! Deze gezellige dame heeft een fijne foodblog waarop je lekkere inspiratie kunt opdoen. Het leek ons leuk om een recept te 'ruilen', dus vandaag deelt Betty een recept met jullie, de lezers van Myfoodblog.nl. Take it away, Betty!
Panna cotta betekent in het Italiaans: gekookte room. Deze roompudding is een klassieker uit de italiaanse keuken en het is de ideale afsluiter na een kruidige maaltijd.
Je kunt deze roompudding heel eenvoudig voorbereiden, want na het koken, dient de pudding namelijk op te stijven in de koelkast. Hij is heerlijk met bijvoorbeeld jam, stukken fruit en afgetopt met nootjes.
Ik vind deze combinatie van zoete aardbeien met een vleugje basilicum echt hemels. En de drie kleuren staan ook weer gelijk aan de Italiaanse vlag! Dit moet je een keer geproefd hebben.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty (www.bettyskitchen.nl )
Panna cotta met aardbeien en basilicum
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd4 uur
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 blaadjes gelatine
- 600 ml slagroom
- 60 gram suiker
- 1 vanille peul
- 300 gram aardbeien
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels sap van citroen
- 3 eetlepels (bruine) suiker
- 10 blaadjes basilicum fijngehakt
- garnering: wat extra aardbeien + basilicum
Benodigdheden
- 2 kleine kookpannen
- staafmixer of blender
- vergiet
- 4 kleine glazen
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in een kom, met koud water, gedurende 10 minuten.
- Ondertussen breng je een klein pannetje, zachtjes aan de kook, met de slagroom, 60 gram suiker en een uitschraapte vanille peul. Laat zachtjes koken gedurende 10 minuten.
- Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los deze alroerende op in het slagroommengsel. Giet het mengsel in 4 kleine glazen en stop de de pudding in de koelkast om op te stijven, voor minstens 4 uur.
- Ondertussen ga je de fruitlaag bereiden: Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd doormidden. Doe de aardbeien in een pannetje met 3 eetlepels (bruine) suiker, water en citroensap. Breng dit aan de kook en laat vervolgens op een laag vuurtje doorkoken gedurende 15 minuten. Blijf wel af en toe goed doorroeren. Voeg in de laatste minuut de fijngehakte basilicum toe. Pureer vervolgens het fruitmengsel en zet apart om goed af te koelen. (bewaar eventueel hierna ook in de koeling.)
- Voor het serveren roer je het fruitmengsel even goed door en verdeel over de 4 glazen met panna cotta. Je serveert dit gerecht natuurlijk lekker koud, eventueel met een doorgesneden aardbei en blaadje basilicum.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 251 | Calorieën uit vetten 76 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Top mmmm lekker
Kan dit ook een avond van te voren gemaakt worden?
Zeker! Dan zou ik de basilicum nog niet toevoegen, pas kort voor serveren.