Pappardelle al ragù (Italiaans stoofvlees met pasta)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd3 uur
- Totale benodigde tijd3 uur
Zijn er nog meer stoofvlees fans? Ik schreef laatst al over mijn liefde voor stoofvlees. Ik kon er gewoon nog geen genoeg van krijgen en maakte daarom 'pappardelle al ragù'. Dikke pastalinten met zachtgestoofd vlees. Een heerlijke combinatie! Een van de bekend pasta al ragu recepten uit Italië is de 'Pappardelle al Ragu di Cinghiale'. Dit is de variant gemaakt van wild zwijn.
Vlees voor de pappardelle al ragù
De reguliere pappardelle al ragù maak je met goed rundvlees met wat vet eraan. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld sukadelappen of runderriblappen. Deze koop je bij de slager of gewoon bij de supermarkt. Idealiter zou ik het vlees bij de slager kopen, maar eerlijk gezegd kom ik daar zelden aan toe. En dan doet het supermarktvlees het prima :-).
Voor elke pastasoort is een perfecte saus
De pappardelle zijn brede pasta linten en persoonlijk een van mijn favorieten. Wat je misschien nog niet wist, is dat het voor Italianen heel nauw luistert welke pastasoort je bij welke saus kiest. Zo gaat de tagliatelle en pappardelle het beste samen met vleessauzen zoals deze, schelpen met romige sauzen en fusili met gladde sauzen zoals pesto.
Pastalovers opgelet!
De pappardelle al ragù is een pastagerecht welke je als pastalover echt eens moet proberen. Laat je niet afschrikken door de tijd die ervoor staat. Zoals meestal met stoofgerechten, heb je een hele korte voorbereidingstijd en staat het vlees gewoon te pruttelen terwijl jij gewoon je eigen gang kunt gaan. Lekker toch? :-)
Pappardelle al ragù (Italiaans stoofvlees met pasta)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd3 uur
- Totale benodigde tijd3 uur
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram pappardelle
- 500 gram runderriblappen (of sukadelappen)
- 150 ml rode wijn
- 3 laurierbladeren
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 2 witte uien (fijngesneden)
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik of pak)
- 2 winterpenen (in plakjes gesneden)
- 1.25 liter water
- peper en zout
Benodigdheden
- gietijzeren pan
- kookpan voor de pappardelle
Instructies
- Giet olie in de pan en voeg het vlees toe. Schroei op hoog vuur het vlees dicht. Giet af met rode wijn en voeg dan de wortel, tomaat, knoflook, ui, tijm en laurierbladeren toe.
- Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Laat de ragù 3 uur op laag vuur sudderen. Check regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit.
- Kook de pappardelle volgens de instructies op de verpakking en meng het vlees door de pappardelle.
- Lekker met een goed glas Italiaanse rode wijn!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 784 | Calorieën uit vetten 388 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 41g, Waarvan | 63% | |
Verzadigde vetzuren 18g | 90% | |
Transvetzuren 3g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 20g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hoi Judith,
Kan ik dit twee dagen van te voren maken(op de pasta na) en in de koelkast of vriezer stoppen? Of raad je aan toch het dezelfde dag te eten?
Groet!
Hi Marjolein, de ragu kun je heel goed invriezen. Ontdooi op de dag dat je hem gaat eten in een pan en kook de pasta vers.
Groetjes, Judith
1,25 l water is teveel, dan wordt t net soep 😫. Ik heb 1l water gebruikt op 700 gr vlees, wat ook nog ruim was. Gelukkig heeft t kunnen verdampen, de deksel liet ik eraf. Het was wel errug lekker!
Hi Anneke, dat kan inderdaad verschillen afhankelijk van je pan en hoe hoog je het vuur hebt. Bij mij was 1.25 l precies goed, maar fijn dat je het tijdig hebt kunnen aanpassen.