Krentjebrij & een makkelijk dessert

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Krentjebrij & een makkelijk dessert

Watergruwel, of zoals het in noord Nederland heet: krentjebrij. Misschien ken je het nog van vroeger, bij opa en oma? Zoals je misschien wel weet, heb ik een rubriek 'oma's recepten', dus ik vond het superleuk om met een klassieker als krentjebrij kennis te maken! Krentjebrij is een dessert of tussendoortje bestaande uit bessensap, gort, krenten, rozijnen en bessen. Het is lekker om zo uit het pak te eten, koud of warm, maar je kunt er veel meer mee!

Simpel dessert

Vandaag laat ik je zien dat je er een supersimpel dessert mee kunt maken. Voor jezelf of voor gasten. Het is een dessert wat iedereen kan maken en in letterlijk 5 minuten klaar is. Het enige wat je nodig hebt is Bessola krentjebrij, verse slagroom, Griekse yoghurt (probeer bijvoorbeeld de nieuwe van Vecozuivel!) en chocolate chip cookies of brownies. Op de foto zie je chocolate chip cookies, maar ook met brownies is het erg lekker. Je kunt de brownies kant-en-klaar kopen of je kunt natuurlijk zelf brownies maken. De chocolade en de bessen gaan perfect samen! Tel daar de romige zuivel bij op en je hebt dé perfecte ingrediënten voor een lekker dessert.

Ook genieten van een makkelijk dessert?

Het leukste is om dit makkelijke dessert te serveren in individuele glaasjes, waardoor je goed de verschillende kleuren ziet! Ik ben benieuwd of jij krentjebrij al kende of misschien watergruwel en of je dit makkelijke dessert ook eens gaat proberen? Wil je het gaan maken? Je kunt de Bessola krentjebrij vinden in het houdbare schap, vlakbij de houdbare melk.

Ingrediënten

  • 300 ml
  • krentjebrij
  • 200 ml
  • verse slagroom
  • 4 el
  • Griekse yoghurt
  • 3
  • chocolate chip cookies
  • (of brownies)

Benodigdheden

  • 2 glaasjes
  • handmixer, keukenmachine of garde

Instructies

  1. Verkruimel de koekjes of brownies grof.
  2. Klop met een garde, handmixer of keukenmachine de slagroom lobbig. Het is het lekkerste als je hem niet helemaal stijf klopt.
  3. Vouw met een spatel de yoghurt door de slagroom. Klop niet te veel en hevig, dan verlies de slagroom de luchtigheid.
  4. Verdeel de helft van de koekjes of brownies over de 2 glazen. Houd de andere helft achter de hand voor de topping.
  5. Verdeel de krentjebrij over de glazen.
  6. Schep daar de room-yoghurt op.
  7. Verdeel de overgebleven koekkruimels over de desserts. krentjebrij dessert - makkelijk dessert klaar in 5 minuten!
Gesponsord - i.s.m. Bessola krentjebrij
5 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *