Pasta met muntpesto

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pasta pesto. Iedereen die student is geweest heeft het weleens gemaakt. De 'klassieke' versie met kip en tomaatjes deelde ik al eens, maar dit keer ging ik voor een wat andere variant: met muntpesto, doperwtjes en spinazie. Voor Jerome met kip en voor mijzelf met garnalen. Ik deel de versie met kip hieronder, met een makkelijke tip hoe je de kip kunt vervangen door garnalen!

Pasta met muntpesto

Pasta met muntpesto

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram fusilli
  • 450 gram doperwten
  • 100 gram babyspinazie
  • pesto:
  • 6 takjes munt
  • 2 takjes basilicum
  • 10 bruine amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • overige ingrediënten:
  • sap van 1 citroen
  • zwarte peper naar smaak
  • gerookte kip (of 8 reuze garnalen)

Benodigdheden

  • staafmixer of hakmolen
  • pastapan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar ('al dente').
  2. Meng in een hakmolen of met de staafmixer alle ingrediënten voor de pesto tot een gladde saus.
  3. Snijd de kip ik blokjes.
  4. Zet de koekenpan op het vuur en voeg de spinazie en erwtjes toe en breng op smaak met citroensap en peper.
  5. Giet de pasta af. Meng de pesto, de kip en de groente door de pasta heen.
Variatietip: met garnalen in plaats van kip. Bak in dit geval de garnalen mee met de groentes. Tip: gebruik volkoren pasta om het gerecht gezonder en voedzamer te maken!

Een reactie op “Pasta met muntpesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *