Pornstar martini mocktail
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 1 persoon
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
Wie kent hem niet: de Pornstar martini. De cocktail ontstond in 1999 in Londen en werd gecreëerd door Douglas Ankrah. Hij bedacht dit drankje in een pub om een mooie en smakelijke cocktail te creëren, met een provocerende naam om je uit je comfortzone te halen.
Ik heb de klassieke pornstar martini cocktail voor je omgetoverd tot een non-alcoholische variant.
Pornstar martini maken
De Pornstar martini ingrediënten bestaan uit vanillewodka, passievruchtenpuree, passievruchtenlikeur, vanillesuiker en een klein karafje champagne. Om een virgin variant (een cocktail zonder alcohol) te maken gebruik je passievruchtsap en spa rood.
Tip: koop passievruchtblokjes uit het vriesvak van Albert Heijn. Laat deze ontdooien en zeef deze voor een passievruchtsap.
Pornstar martini recept
Vaak gebruiken bartenders in hun drankjes, en dus ook in hun Pornstar martini recept, een bepaald aantal 'delen'. Het gaat immers om de verhouding, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel je maakt. Vind je dit lastig? Dit kun je bijvoorbeeld voor deze Pornstar martini maken zonder alcohol met deze exact afgemeten mililiters:
- 60 ml passievruchtsap
- 30 ml bruiswater
- 15 ml vanillesiroop
- limoensap naar smaak (de passievrucht is al vrij fris)
Pornstar martini mocktail
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 delen passievruchtsap (zie intro voor tip)
- 1 deel bruiswater
- 1/2 deel vanillesiroop (bijvoorbeeld van Monin)
- enkele druppels limoensap
- ijsblokjes
Benodigdheden
- cocktailshaker of grote beker
- 1 martiniglas
- fine strainer (kleine fijne zeef)
Instructies
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar in een cocktailshaker of grote beker .
- Schenk de cocktail vervolgens in de glazen met behulp van een 'fine strainer' (fijne zeef). Zo zorg je ervoor dat er geen pitjes of stukjes in je drankje zitten.
- Om het af te maken kun je de glazen garneren met een halve passievrucht.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 160 | Calorieën uit vetten 3 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 1% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Zeker lekker in de zomer! Goed recept