Pulled chicken taquitos met salsa
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een tijdje terug legde ik het verschil al uit tussen burrito's, fajita's, enchilada en taquito's bijvoorbeeld. Het leek me leuk weer eens tquito's te maken. Dit zijn zachte taco's die met van alles kunnen worden gevuld en vervolgens worden gebakken. Ze worden ook wel eens flauta's genoemd en als je de vorm ziet, snap je meteen waarom.
Ik vulde mijn taquito's met pulled chicken. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is een kwestie van de kip in water koken (pocheren) en vervolgens met 2 vorken uit elkaar trekken. Ik bracht het op smaak met een mix van passata en barbecuesaus. Terwijl de taquito's de oven in gaan, kun je mooi de salsa voorbereiden! Voor de liefhebbers maak je er nog guacamole bij, want het is nou eenmaal een Mexicaans feestje :-)! En het leukste van dit feestelijke gerecht is dat het in 20 minuten op tafel staat!
Overigens vraag je je wellicht af waarom ik koos voor tomatenblokjes uit een pakjes. Tomatenblokjes uit een pak zijn veel krachtiger van smaak dan verse tomaten, vandaar dat ik hiervoor heb gekozen. Als ik dus kook, kies ik hier vaak voor. Er zitten bij de soorten die ik koop geen toevoegingen, puur tomaat. Zie ook dit interessante artikel :-).
Pulled chicken taquitos met salsa
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 8 wraps
- 2 stuks kipfilet
- 3 el passata di pomodoro
- 3 el barbecuesaus
- salsa:
- 300 gram tomatenblokjes (ik gebruikte Heinz tomatenblokjes)
- 200 gram passata di pomodoro
- 1 gele paprika (in kleine blokjes gesneden)
- 2 trostomaten (in kleine blokjes gesneden)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 1 jalapeño peper (in dunne ringen gesneden
Benodigdheden
- ovenschaal
- kookpan
Instructies
- Verwarm een oven op 230 C.
- Breng een pan water aan de kook en voeg de kip toe. Kook de kip in circa 12 minuten gaar. Snijd de kipfilets doormidden om te checken of deze gaar zijn en kook anders nog wat langer.
- Trek met 2 vorken de kip uit elkaar.
- Meng 3 el passata en 3 el barbecuesaus in een kom en voeg daar de getrokken kip aan toe. Meng het geheel
- Leg wat van het kipmengsel op de wrap en rol deze dun op. Verdeel de rest van het kipmengsel over de andere wraps.
- Leg de opgerolde wraps (taquito's) in de ovenschaal. Besprenkel met olie en zet circa 7 minuten in de oven of totdat het begint te bruinen.
- Maak intussen de salsa.
- Meng daarvoor de tomatenblokjes, passata, paprika, tomaat, ui en jalapeño peper.
- Haal de schaal met de tquito's uit de oven. Verdeel de salsa over de taquito's en zet eventueel nog enkele minuten in de oven zodat het geheel warm wordt. Of eet de salsa er koud bij.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 654 | Calorieën uit vetten 184 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 32% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Je geeft hier een goede basis. Ik heb er nog wel heel wat aan toegevoegd.
Na het koken van de kip heb ik zoete chilisaus en passata toegevoegd, maar ook de Andalusia kruiden van Johnny Boer en een flinke schep kaneel. Dat heb ik opgebakken in de koekenpan met een scheut donker bier erbij. Je krijgt door de zoete chilisaus en het bier een zoet-pittige variant.
Nadat dat ingekookt was heb ik de tortilla’s gevuld en opgerold en op de grillstand in de oven, zodat de wrap krokant wordt. Dan nog op t laatst nog kaas erover en kort meegrillen..
super lekker!!
Dat klinkt heerlijk! :-)