Vegan Pumpkin Spice Cake – De ultieme herfstlekkernij

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Stel je voor: je opent de ovendeur en een warme, kruidige geur vult je keuken. Het is de onmiskenbare aroma van pumpkin spice, die je meteen in de herfststemming brengt. Deze geur is niet alleen heerlijk, maar ook de belofte van een smakelijke traktatie die je staat te wachten: een verrukkelijke vegan pumpkin spice cake.

Wat is pumpkin spice?

Pumpkin spice is een kruidenmengsel dat onlosmakelijk verbonden is met de herfst. Het bestaat meestal uit een combinatie van kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en allspice. Deze kruiden vormen samen een warm en troostrijk aroma dat perfect past bij de koelere dagen en vallende bladeren. Hoewel de naam anders doet vermoeden, bevat pumpkin spice zelf geen pompoen - het is een kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt in gerechten met pompoen.

Maak je eigen pumpkin spice

Je kunt eenvoudig je eigen pumpkin spice maken met de volgende verhoudingen:
- 4 delen kaneel
- 2 delen nootmuskaat
- 2 delen gember
- 1 deel kruidnagel
- 1 deel piment

Meng deze kruiden goed door elkaar en bewaar ze in een luchtdicht potje. Nu heb je je eigen huisgemaakte pumpkin spice die je kunt gebruiken in allerlei herfstgerechten!

Een cake om van te smullen

Deze pumpkin spice cake is een ware traktatie voor je smaakpapillen. De cake is heerlijk smeuïg dankzij de toevoeging van pompoenpuree, wat niet alleen voor een zachte textuur zorgt, maar ook voor een subtiele pompoensmaa. Het gebruik van avocado-olie draagt bij aan de vochtigheid van de cake, terwijl de pumpkin spice kruiden voor een explosie van herfstige smaken zorgen.

Een van de meest verrassende aspecten van deze cake is dat hij volledig vegan is. Geen eieren, boter of melk komen eraan te pas, wat bewijst dat plantaardige ingrediënten net zo goed - zo niet beter - kunnen resulteren in een verrukkelijk gebak.

Laten we overgaan tot het maken van deze heerlijke vegan pumpkin spice cake!

Vegan Pumpkin Spice Cake – De ultieme herfstlekkernij

Vegan Pumpkin Spice Cake – De ultieme herfstlekkernij

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 425 gram pompoenpuree
  • 165 ml plantaardige melk
  • 125 ml avocado-olie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 370 gram witte tarwebloem
  • 300 gram kristalsuiker of lichtbruine suiker
  • 2 5 el pumpkin spice kruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • bakblik 15 x 15 cm

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng in een grote kom de droge ingrediënten: bloem, suiker, pumpkin spice kruiden, bakpoeder en zout. 3. In een andere kom, meng de natte ingrediënten: pompoenpuree, plantaardige melk, avocado-olie en witte wijnazijn. 4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot je een glad beslag hebt. 5. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed vierkant bakblik. 6. Bak de cake ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is; als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar. 7. Laat de cake afkoelen op een draadrek. Je kunt uit deze cake ongeveer 16 heerlijke stukken halen, perfect voor een gezellige herfstmiddag met familie of vrienden.

Bewaartips

Deze vegan pumpkin spice cake blijft op kamertemperatuur, goed verpakt in vershoudfolie of in een luchtdichte doos, ongeveer 3-4 dagen goed. Wil je hem langer bewaren? Dan kun je de cake ook invriezen. Snijd de cake in porties, wikkel elke portie in vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie, en bewaar in de vriezer tot 3 maanden. Laat de bevroren cake ontdooien op kamertemperatuur wanneer je er zin in hebt. ## Tips voor pompoenpuree Voor dit recept is pompoenpuree een essentieel ingrediënt. Je kunt kant-en-klare pompoenpuree kopen bij speciaalzaken of online winkels zoals Koro. Als je liever zelf je puree maakt, is dat ook een optie: 1. Snijd een pompoen doormidden en verwijder de zaden. 2. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een bakplaat. 3. Rooster in de oven op 200°C voor ongeveer 45 minuten of tot het vruchtvlees zacht is. 4. Schep het vruchtvlees eruit en pureer het in een keukenmachine tot een gladde massa. Zelfgemaakte pompoenpuree kun je in porties invriezen, zodat je altijd wat bij de hand hebt voor je volgende pumpkin spice avontuur! Met deze vegan pumpkin spice cake breng je de herfst niet alleen in je keuken, maar ook op je bord. Het is een perfecte traktatie om te delen, mee te nemen naar werk of school, of gewoon om van te genieten bij een kop warme thee op een koele herfstdag. Dus trek je favoriete trui aan, zet een pot thee en geniet van deze heerlijke, kruidige cake die de essentie van de herfst vangt in elke hap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *