Quinoaburgers
- voor 6 burgertjes personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Af en toe neem ik eens een dagdeel om nieuwe inspiratie op te doen. Eigenlijk doe ik elke dag wel inspiratie op, bij de Appie, de Turkse winkel, de kantine of gewoon op straat, maar soms heeft mijn inspiratie weer even een boost nodig. En dan trek ik de tijd ervoor uit en bekijk van tijdschriften van diverse supermarkten tot websites, blogs en boeken. De basis voor quinoaburgers zag ik staan in Allerhande. Ik paste het recept iets aan en serveerde de quinoaburgers met een simpele salade. Ze zijn perfect als je kinderen hebt die moeilijk groenten eten, of eigenlijk ook voor volwassenen die je moeilijk aan de groente krijgt. Het ziet eruit als een burger of koekje, maar zit boordevol groentes. Door de bloemkool en de quinoa zijn de quinoaburgers knapperig en hebben ze een fijne textuur. De tijm en feta geven het een Mediterraan tintje. Eet ze zo, met een salade, op een (pitje)broodje of als voorafje.
Quinoaburgers
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 6 burgertjes personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 g quinoa
- 50 g couscous
- 3 takjes tijm
- 100 g fetakaas in blokjes
- 1/2 bloemkool
- 75 g bloem
- 4 eieren (medium)
- scheutje olijfolie
- 2 bosuien zeer fijngesneden
Benodigdheden
Instructies
- Spoel de quinoa goed af. Bereid de quinoa en de couscous volgens de verpakking en meng de twee in een grote kom.
- Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze daarna fijn in de keukenmachine of snijd ze met een mes fijn. Het zou eruit moeten zien als broodkruim.
- Ris de tijm van de takjes en doe dit samen met de bloemkool bij de quinoa. Meng nu de eieren, de kaas, bloem en bosuien er doorheen.
- Vorm van het mengsel balletjes.
- Laat een koekepan heet worden en giet er een scheutje olijfolie bij. Leg enkele balletjes in de koekepan en druk ze met een spatel plat.
- Laat ze aan een kant bruin worden, draai ze om en laat ze dan ook aan de andere kant licht bruinen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 259 | Calorieën uit vetten 89 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wauw leuk idee! zoiets wil ik ook eens proberen!!
xx
Hi Claudia, bedankt voor je leuke reactie! Ze vielen hier goed in de smaak, hopelijk bij jou ook :-).
Groetjes,
Judith