Roergebakken spitskool met kimchi en rijst

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Ga naar recept

Spitskool is een bekende koolsoort en kun je op allerlei manieren gebruiken. Je kunt de bladeren bijvoorbeeld vullen. Ook heel lekker is het om spitskool te roerbakken! In dit recept roerbak ik het met sojasaus en tomaat en als finishing touch gebruik ik kimchi.

Gefermenteerde kool

Kimchi is supergezond en is een Aziatisch compliment van gefermenteerde kool. Je kunt dit zelf maken of gewoon in de (Aziatische) supermarkt kopen. Doordat het een gefermenteerd product is, bevat het veel probiotica wat het gezond voor je darmen maakt. Maast dat het gezond is, is het ook een heel lekkere smaakmaker! Een aanrader om altijd in huis te hebben dus.

Roergebakken spitskool met kimchi en rijst

Roergebakken spitskool met kimchi en rijst

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el (glutenvrije) sojasaus
  • 100 gram tomaten blokjes
  • 5 el kimchi
  • rijst voor erbij
  • scheutje olie

Benodigdheden

  • diepe hapjespan of wok met deksel

Instructies

  1. Snijd de spitskool in hele dunne reepjes.
  2. Pers de knoflook uit.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan, voeg de knoflook toe en fruit deze even aan.
  4. Voeg dan de spitskool reepjes toe en bak enkele minuten. Giet de sojasaus erbij en voeg de tomaten toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten verder garen op laag vuur.
  5. Draai het vuur uit en haal de pan van het vuur.
  6. Snijd de kimchi fijn en roer door de spitskool heen. Serveer met rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.