Serieus krokante kip uit de oven

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Serieus krokante kip uit de oven

Het kan echt, superkrokante kip krijgen zonder friteuse! Sterker nog, deze kip komt uit de oven, maar is echt serieus krokant. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het uit de friteuse komt.Panko is Japans broodkruim en staat in de supermarkt bij de Aziatische voedingsmiddelen. Wees niet bang dat je het hierna nooit meer zult gebruiken, binnenkort volgt een recept voor pasta met een krokant panko laagje! En, als je je ooit hebt afgevraagd wat dat krokante laagje in de sushi is? Dat was waarschijnlijk panko!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilethaasjes
  • 100 gram
  • panko
  • 170 gram
  • Griekse yoghurt
  • 2 el
  • Zaanse mosterd
  • 1 el
  • verse peterselie
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • snufje zout

Benodigdheden

ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd de kip in dunne reepjes.
  3. Meng de yoghurt, de kruiden en mosterd tot een papje.
  4. Verdeel de panko over een bord.
  5. Haal de kipreepjes één voor één door het yoghurtmengsel. Haal ze vervolgens door de panko heen zodat de reepjes aan alle kanten goed bedekt zijn.
  6. Wanneer ze bedenkt zijn met zowel de yoghurt als de panko, leg je ze in de ovenschaal.
  7. Bak 15 minuten, haal de schaal uit de oven en draai de kipreepjes om zodat ook de andere kant bruin kan worden.
  8. Draai de oven terug op 200 C. en bak nog eens 7 à 10 minuten.
13 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “Serieus krokante kip uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *