Shepherd’s pie met lekker veel groente
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 4 personen
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Op Myfoodblog.nl doen ovenschotel het altijd erg goed. Ik snap dat wel, want is is vaak lekker makkelijk en in de tijd dat je eten in de oven staat, kun je eventjes wat anders doen. De shepherd's pie is een klassieke Engelse ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Met deze variant krijg je ook de nodige groente binnen. Ideaal ook voor kinderen, omdat de groenten vrij goed zijn verstopt. Ongemerkt krijg je dus toch lekker veel vitamines binnen!
Shepherd’s pie met lekker veel groente
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 3 wortels (in dunne plakjes gesneden)
- 1 courgette (fijn gesneden)
- 1 grote ui (fijn gesnipperd)
- 350 gram tomatenblokjes (uit een pak of blik)
- 3 takjes tijm
- 1 runderbouillonblokje
- 150 ml kokend water
- scheutje olijfolie
- 500 gram kruimige aardappels
- blokje roomboter
- 100 ml halfvolle melk
- 100 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte cheddar kaas)
- 1 bloemkool
- zwarte peper naar smaak
- 1/4 tl nootmuskaat
Benodigdheden
- ovenschaal
- hakmolen
- koekenpan
- stamper
Instructies
- Zet de koekenpan op hoog vuur en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Wanneer het gehakt bruin van kleur is voeg je de courgette en wortels toe. Bak deze circa 1 minuut en voeg dan de tomaat, tijm, bouillonblokje en water toe.
- Draai het vuur laag en laat dit circa 10-15 minuten sudderen.
- Schil intussen de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze een minuut of 15-20.
- Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Prak met de stamper de aardappels tot een puree. Voeg melk en boter toe en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Snijd de stronk van de bloemkool af en doe de roosjes in een hakmolen zodat dit de structuur van couscous krijgt. Meng de bloemkoolkorrels door de aardappelpuree en voeg hier ook de kaas aan toe.
- Verdeel de aardappelpuree over de gehaktlaag.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, totdat de korst mooi begint te verkleuren.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 534 | Calorieën uit vetten 198 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 56% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik houd van ovenschotel! Lijkt me heel lekker deze!