Razendsnel soba noodles recept met paddenstoelen
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Ik had voor vandaag een hele lange blogpost, maar dat werd zo onoverzichtelijk dat ik ze uit elkaar heb gehaald. Morgen krijgen jullie dus een persoonlijke update. Vandaag staat er een lekker recept voor jullie klaar. Weer helemaal in het #MeatlessMonday thema. Ik ging voor een lekker vegetarisch gerecht met soba noodles. Ik ben de laatste tijd weer helemaal 'into soba noodles'. Deze dikke noodles zijn gewoon erg lekker. Van The Greenery kreeg ik afgelopen week een Verse Oogst box met o.a. gemengde paddenstoelen. Die gebruikte ik voor dit snelle gerecht.De box zat trouwens bomvol lekkere seizoensgroente waarover een andere keer meer.
Verder gebruikte ik Japans 7 kruidenpoeder, wat bestaat uit o.a. chilipeper, gember en nori. Het geeft het gerecht een heerlijke smaak en gaat perfect samen met de sojasaus. Ik schreef al eerder over deze fijne ontdekking, maar hier vind je er nog meer over! Je kunt het 7-kruidenpoeder kopen bij Albert Heijn of bij de Aziatische supermarkt. Doordat het poeder al verschillende kruiden bevat, heb je verder weinig ingrediënten nodig. Dit betekent een supermakkelijk recept met soba noodles wat ook nog eens razendsnel op tafel staat. In slechts 15 minuten heb je deze sobanoodles met paddenstoelen op tafel staan. Perfect voor doordeweekse dagen, toch?
Maak je iets van myfoodblog? Deel je foto op social media en gebruik #myfoodblognl. Misschien zie je jouw foto dan binnenkort hier terug!
Razendsnel soba noodles recept met paddenstoelen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram gemengde paddenstoelen (in dunne reepjes gesneden)
- 200 gram soba noodles
- 2 el sojasaus
- 1 el Japans 7 kruidenpoeder (Shichimi tōgarashi)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- scheutje olie
Benodigdheden
- koekenpan
- pan om de noodles in te koken
Instructies
- Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Vergeet ze niet af te spoelen met koud water zodat ze niet gaan plakken.
- Zet intussen de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe, gevolgd door de kruiden. Bak het geheel circa 5 minuten. Voeg dan sojasaus toe en bak nog enkele minuten op laag vuur.
- Verdeel de noodles over de kommen en verdeel vervolgens de paddenstoelen er overheen. Maak eventueel f met sesamzaadjes of bosui of eet gewoon lekker zo!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 441 | Calorieën uit vetten 50 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Noodles met paddenstoelen, klinkt perfect!