Spaans visstoofpotje
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Brrr, wat een wisselvallig herfstweer. De verwarming is hier zelfs al een paar keer aangeslagen en dat in augustus! Naast tijd voor een cozy trui vond ik het dus vorige week ook tijd voor een lekker verwarmend stoofpotje, maar dan wel met een Mediterrane, zomerse twist. De combinatie van de zachte vis met de licht pittige Spaanse fuetworst is erg lekker! Fuet is een gedroogde wordt uit Catalonië die wel wat weg heeft van chorizo. Kun je dus geen fuet vinden (mijn AH verkoopt wel diverse varianten), dan kun je ook voor chorizo gaan.
Gerookte p
Spaans visstoofpotje
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 150 ml witte wijn
- 150 ml water
- 250 gram kabeljauw (of een andere witvis)
- 80 gram fuet worst
- 300 gram aardappels
- 1 venkelknol (klein)
- 1 tl gerookt paprikapoeder ("Pimentón" koop je bij o.a. Dille & Kamille en Oil & Vinegar)
- snufje zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- stoofpan
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in vier stukken en kook ze 15 minuten.
- Snijd intussen de ui in dunne ringen en snijd de knoflook in kleine stukjes.
- Giet olijfolie in de pan en laat de ui en knoflook fruiten. Blus af met witte wijn en voeg de vis toe.
- Draai het vuur laag zodat het geheel lekker kan sudderen.
- Snijd de venkel in kleine blokjes, evenals de worst en voeg ze toe aan de vis.
- Wanneer de aardappels gekookt zijn, voeg je ook deze toe, samen met de overige kruiden en water.
- Laat het geheel nog 10 minuten op een laag vuur sudderen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 559 | Calorieën uit vetten 242 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 38% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 29% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Vanavond voor de familie gemaakt. Complimenten alom!
Wat fijn om te horen :-)!