Spaans visstoofpotje

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Brrr, wat een wisselvallig herfstweer. De verwarming is hier zelfs al een paar keer aangeslagen en dat in augustus! Naast tijd voor een cozy trui vond ik het dus vorige week ook tijd voor een lekker verwarmend stoofpotje, maar dan wel met een Mediterrane, zomerse twist. De combinatie van de zachte vis met de licht pittige Spaanse fuetworst is erg lekker! Fuet is een gedroogde wordt uit Catalonië die wel wat weg heeft van chorizo. Kun je dus geen fuet vinden (mijn AH verkoopt wel diverse varianten), dan kun je ook voor chorizo gaan.

Gerookte p

Spaans visstoofpotje

Spaans visstoofpotje

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml water
  • 250 gram kabeljauw (of een andere witvis)
  • 80 gram fuet worst
  • 300 gram aardappels
  • 1 venkelknol (klein)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder ("Pimentón" koop je bij o.a. Dille & Kamille en Oil & Vinegar)
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. stoofpan

Instructies

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vier stukken en kook ze 15 minuten.
  2. Snijd intussen de ui in dunne ringen en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  3. Giet olijfolie in de pan en laat de ui en knoflook fruiten. Blus af met witte wijn en voeg de vis toe.
  4. Draai het vuur laag zodat het geheel lekker kan sudderen.
  5. Snijd de venkel in kleine blokjes, evenals de worst en voeg ze toe aan de vis.
  6. Wanneer de aardappels gekookt zijn, voeg je ook deze toe, samen met de overige kruiden en water.
  7. Laat het geheel nog 10 minuten op een laag vuur sudderen.

2 reacties op “Spaans visstoofpotje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.