Spaghetti met kipgehaktballen en aubergine
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Wist je dat je met kip ook heel lekkere gehaktballen kunt maken? Ze zijn heerlijk zacht en passen perfect bij dit spaghetti gerecht met aubergine. Je kunt het gehakt kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het uiteraard ook zelf vers malen tot een gehakt. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie favoriete en/of bijzondere pasta gerechten! Hoe eet jij je pasta het liefste? Laat het weten in de comments!
Spaghetti met kipgehaktballen en aubergine
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 - 200 gram spaghetti*
- 1 aubergine (in kleine blokjes gesneden)
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1/4 tl zwarte peper
- 300 gram passata di pomodoro
- 300 gram kipgehakt
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- *per persoon eet je normaal gesproken 75 à 100 gram pasta
Benodigdheden
- koekenpan
- mengkom
- kom om de aubergine in te bewaren
Instructies
- Meng de kip met knoflook, zwarte peper en eventueel een beetje zout. Vorm vervolgens zo'n 12 gehaktballen van het gehakt.
- Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet er een scheutje olie in en voeg de aubergine, samen met de Italiaanse kruiden toe. Bak op hoog vuur totdat de aubergine begint te verkleuren. Dit duurt een minuut of 5-7.
- Intussen kun je nu de pasta gaan koken.
- Haal de aubergine uit de pan en verplaats de auberginestukjes naar een bakje. Zet de koekenpan weer op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak nu de gehaktballetjes van buiten bruin. Draai het vuur lager en gaar de gehaktballetjes ook ca. 5-10 minuten van binnen. Test of ze gaar zijn door 1 gehaktballetje doormidden te snijden.
- Voeg de passata di pomodoro toe aan de gehaktballen, samen met de aubergine. Zorg ervoor dat deze ook goed opwarmen.
- Serveer de spaghetti met de saus. Eventueel ganreer je met wat (Parmezaanse) kaas, maar ook zonder kaas smaakt de pasta heerlijk!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 773 | Calorieën uit vetten 258 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 37% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ooh dit lijkt me zo lekker! Krijg er trek van :D
OOh, dit ziet er zo lekker. Ik houd echt van pasta’s, dus ik ga dit zeker een keer uitproberen.
Dit lijkt me heerlijk! Ga het zeker onthouden!
Oee, dat ziet er lekker uit!
dat is een mooie combi, kipgehaktballen met aubergine, nieuw en culinair!
dit ga ik van de week uitproberen, zal vast erg smakelijk zijn..
Dankjewel, en wat tof dat je het ook gaat maken. Laat je me weten wat je ervan vond :-)?
Ik heb het gemaakt en ik vond het lekker. Mijn man en de meisjes vonden de ‘kip”gehaktballetjes niet zo.
Persoonlijk snap ik hun opmerkingen wel maar als je het in combinatie eet is het goed te doen. Ik ga dit ook een keer maken met rundergehakt en ipv de spagetti courgetti gebruiken….. waarschijnlijk is de rest van het gezin dan in shock maar dat is dan jammer. Er moeten kilo’s verdwijnen ;-)
Misschien is rundergehakt idd een leuke variatie, iets meer bite :-).