Spaghetti met kipgehaktballen en aubergine

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wist je dat je met kip ook heel lekkere gehaktballen kunt maken? Ze zijn heerlijk zacht en passen perfect bij dit spaghetti gerecht met aubergine. Je kunt het gehakt kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het uiteraard ook zelf vers malen tot een gehakt. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie favoriete en/of bijzondere pasta gerechten! Hoe eet jij je pasta het liefste? Laat het weten in de comments!

Spaghetti met kipgehaktballen en aubergine

Spaghetti met kipgehaktballen en aubergine

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 - 200 gram spaghetti*
  • 1 aubergine (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 300 gram passata di pomodoro
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • *per persoon eet je normaal gesproken 75 à 100 gram pasta

Benodigdheden

  • koekenpan
  • mengkom
  • kom om de aubergine in te bewaren

Instructies

  1. Meng de kip met knoflook, zwarte peper en eventueel een beetje zout. Vorm vervolgens zo'n 12 gehaktballen van het gehakt.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet er een scheutje olie in en voeg de aubergine, samen met de Italiaanse kruiden toe. Bak op hoog vuur totdat de aubergine begint te verkleuren. Dit duurt een minuut of 5-7.
  3. Intussen kun je nu de pasta gaan koken.
  4. Haal de aubergine uit de pan en verplaats de auberginestukjes naar een bakje. Zet de koekenpan weer op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak nu de gehaktballetjes van buiten bruin. Draai het vuur lager en gaar de gehaktballetjes ook ca. 5-10 minuten van binnen. Test of ze gaar zijn door 1 gehaktballetje doormidden te snijden.
  5. Voeg de passata di pomodoro toe aan de gehaktballen, samen met de aubergine. Zorg ervoor dat deze ook goed opwarmen.
  6. Serveer de spaghetti met de saus. Eventueel ganreer je met wat (Parmezaanse) kaas, maar ook zonder kaas smaakt de pasta heerlijk!

8 reacties op “Spaghetti met kipgehaktballen en aubergine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *