Spitskool, kip & sesam

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik ben steeds meer fan van koken met de seizoenen. Het is beter voor het milieu (denk eens aan de carbon footprint), het is verser en het is óók nog eens goedkoper. Het is nu volop spitskool seizoen en dat is in de supermarkt te merken. De spitskolen hebben een prominente plek en je kunt ze bovendien voor een mooi prijsje kopen.

Maar wat kun je dan zoal met spitskool? Je kunt er van alles mee. Je kunt het rauw eten, in bijvoorbeeld een salade of coleslaw, of je kunt het bakken zoals in dit gerecht. it recept heeft een lekker Aziatisch tintje door het gebruik van de sesam, gember en peper en daarmee is het een verrassende combinatie met spitskool!

Spitskool, kip & sesam

Spitskool, kip & sesam

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 spitskool (in hele dunne reepjes gesneden)
  • 200 gram kipfilet (in blokjes)
  • 2 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 1 bosui (in dunne ringen gesneden)
  • 200 gram (zilvervlies)rijst
  • saus:
  • 2 el sesamolie
  • 3 el water
  • 1 tl maïzena

Benodigdheden

  • kookpan voor de rijst
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng de maïzena, water en sesamolie in een kommetje en zet apart.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de knoflook, gember, peper en kip toe. Bak de kip gaar.
  4. Voeg de spitskool toe, bak 2 minuten en voeg vervolgens de saus toe. Draai het vuur laag en laat de saus in enkele minuten inkoken.
  5. Serveer de rijst met de spitskool, kip en saus en maak af met de bosui.
Naar een recept van ah.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *