Taboule met grapefruit, feta en kip kebabs
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Taboule met grapefruit, feta en kip kebabs
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram bulgur
- 50 gram platte peterselie
- 15 gram munt
- 2 trostomaten
- 1/2 komkommer
- 1 grapefruit
- 1/2 rode ui
- 25 gram fetakaas
- 1 el granaatappelsiroop
- voor de kebabs:
- 300 gram kipgehakt
- 1 rode peper
- 2 takjes munt
- 1 teentje knoflook
- snufje zout
Benodigdheden
- grote (hittebestendige) kom
- koekenpan of grillpan
Instructies
- Strooi de bulgur in de kom en giet er kokend water bij totdat de bulgur ruim onder water staat. Leg een bord op de kom en lat de bulgur gaar stomen.
- Snijd intussen de tomaten, komkommer, ui, munt en peterselie fijn.
- Schil de grapefruit en haal het vliesje van de partjes grapefruit af.
- Schep met een vork de bulgur om. Giet eventueel teveel aan vocht af. Laat even afkoelen en maak intussen de kipkebabs.
- Snijd de peper, munt en knoflook fijn en meng met het kipgehakt. Vorm er 6 'worstjes' van.
- Giet olie in de pan en bak de kebabs gaar.
- Meng de bulgur met de tomaten, komkommer, ui, munt, granaatappelsiroop en peterselie. Top met grapefruit en feta kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 562 | Calorieën uit vetten 167 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 19g, Waarvan | 30% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen