Tabouleh
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Deze salade een van de Libanese classics, net als bijvoorbeeld ‘fattoush’. Hoewel ik hem al behoorlijk vaak heb gemaakt, blijf ik deze een challenge vinden. Niet omdat het recept lastig is, maar omdat hij echt héél fijn gesneden moet worden. Ben je dus niet zo behendig met het mes, dan kun je het proberen maar maakt dit echt verschil voor de smaak.
Tabouleh
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram (fijne!) bulgur
- flinke bos peterselie (bij kleine bosjes heb je er 2 nodig)
- 3 tomaten
- 1 witte ui
- Zout en peper
- 1 el olijfolie
- sap van 1 citroen
Benodigdheden
Instructies
- Zet de bulgur met water in een kommetje om te wellen. Ondertussen snijd je de peterselie, tomaat en ui zo fijn mogelijk. Mocht er nog water in het kommetje met bulgur staan, giet je deze nu af.
- Meng de bulgur met de tomaat, peterselie, ui en citroensap. Breng op smaak met het zout, peper en de olijfolie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 156 | Calorieën uit vetten 34 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ja het snijden is echt wel de kunst, misschien valt heet ook te proberen met de keukenmachine? Maar wel een frisse salade.
Hoi Daphne!
Ik ken inderdaad mensen die de keukenmachine erbij halen! Je moet dan opletten dat het niet té fijn wordt en een soepje.. Maar ik zou zeggen test het en laat ons weten hoe dat ging!
Groetjes,
Amar
Hoi Amar,
kan je voor een gluten vrije Tabouleh de bulgur vervangen met quinoa, of heb je dan een andere suggestie?
Echte taboule wordt met bulghur gemaakt. Je kunt het zeker vervangen door quinoa, het smaakt dan uiteraard wel wat anders (alsnog wel lekker hoor :-)).