Teriyaki beef
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Teriyaki is typisch Japans en wordt traditioneel met slechts 3 ingrediënten gemaakt: sojasaus, suiker en rijstwijn (sake). Ik doe er zelf altijd een teentje knoflook doorheen om het net iets meer smaak te geven. Wij aten er nog een frisse mangosalsa bij (1 rijpe mango en 1 klein rood uitje in kleine stukjes gesneden met een klein beetje vijgen balsamicoazijn).
Weetje: teriyaki is een samentrekking van 'teri' en 'yaki'. 'Teri' betekent glans en 'yaki' grillen.
Teriyaki beef
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 g biefstuk in reepjes
- 75 ml sojasaus
- 75 ml sake (te koop bij de toko)
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 klein blik bamboescheuten (ong. 225 g)
- 100 g taugé
- arachideolie
- Tip: je kunt in plaats van suiker ook honing gebruiken!
Benodigdheden
Instructies
- Meng de sojasaus, sake, suiker en knoflook goed en schenk over het vlees heen. Laat de marinade minstens een half uur intrekken.
- Zet een wok of koekepan of hoog vuur, doe er een scheutje olie in en bak het vlees gaar. Voeg de bamboescheuten en taugé toe en bak deze 1 - 2 minuten mee. Lekker met noodles of rijst!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 567 | Calorieën uit vetten 298 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 48% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 56% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Het was erg lekker, wist niet of de marinade er nog bij ging, heb dat wel gedaan
Hi Eleonora, leuk om te horen! Het is inderdaad lekker om de marinade erbij te doen zodat je wat extra saus hebt :-).